Raymi Sambo Maakt & Theatergroep Aluin - Ik zeg toch sorry

vr 29 sep 2023 - 20:00 uur - Middenzaal - Toneel

Zes acteurs komen samen om de viering van de afschaffing van de slavernij in 1863 na te spelen.

Wat het inleven in deze historische personages doet met de acteurs zelf, hoe ze zich tot het onderwerp verhouden in deze tijd en of het van invloed is op hun onderlinge verhoudingen, wordt langzaam en pijnlijk duidelijk.

1e rang:   € 22,50

Wat betekent het om anno 2023 ‘sorry’ te zeggen voor iets wat zo lang geleden lijkt? Ik zeg toch sorry is een spannende samensmelting van geschiedenis en actualiteit over een periode waarin de rollen schrijnend zijn verdeeld. Een rolverdeling die tot op de dag van vandaag voelbaar is. Een must see!

Meer weten over ons gedeelde verleden? 
In een tijd waarin steeds meer gemeenten en organisaties openlijk excuses aanbieden voor het slavernijverleden of hun eigen rol in deze periode laten onderzoeken, maken Theatergroep Aluin en Raymi Sambo Maakt Ik zeg toch sorry. Een voorstelling over deze gezamenlijke geschiedenis, waarin de rollen schrijnend verdeeld waren en nog steeds zijn

Wat weet jij over dit gedeelde verleden? Kun jij deze geschiedenis nog op afstand houden? Klik hier voor meer achtergrondinformatie

Colombina nominatie voor Urmie Plein!
Actrice Urmie Plein ontving woensdag 31 mei van De Nederlandse Toneeljury een Colombina nominatie voor haar rol in Ik zeg toch sorry.  De Colombina is de prijs voor de meest indrukwekkende vrouwelijke bijdragende rol.

Het VSCD-juryrapport: ‘Urmie Plein levert in Ik zeg toch sorry van Raymi Sambo Maakt een indrukwekkende podiumprestatie. Zij kan trefzeker schakelen van pijn naar warmte, van woede naar empathie. Ze portretteert haar rol met waardigheid en gratie. In haar spel toont zij de gave om de stemlozen een stem te geven.

De uitreiking van de VSCD-toneelprijzen vindt plaats tijdens het Gala van het Nederlands Theater op 17 september 2023! Duim je mee?

1e rang :   € 22,50   Normaal tarief
2e rang :   € 20,00   Normaal tarief

Stravinsky 2-gangen keuzemenu à € 29,50

Stravinsky 2-gangen keuzemenu à € 29,50

vr 29 sep 2023 - 18:00 uur

Maak uw theaterbezoek compleet met een 2-gangen keuzemenu voor slechts € 29,50.

U wordt twee uur voor aanvang van de voorstelling verwacht bij Stravinsky, Burg.Jansenplein 20, zodat u in alle rust van uw diner kunt genieten.

Stravinsky 3-gangen keuzemenu à € 34,50

Stravinsky 3-gangen keuzemenu à € 34,50

vr 29 sep 2023 - 17:30 uur

Maak uw theaterbezoek compleet met een 3-gangen keuzemenu voor slechts €34,50.

U wordt tweeënhalf uur voor aanvang van de voorstelling verwacht bij Stravinsky, Burg.Jansenplein 20, zodat u in alle rust van uw diner kunt genieten.

Vlijmscherp drama over ons slavernijverleden.” | Theaterkrant

 'Spannende, schurende confrontaties, soms bitter, soms geestig.' ★ ★ ★ ★ | NRC

 'Ramstrakke toneeltekst die gedragen wordt door al even geweldig spel van de hele cast.' | Parool

'Briljante voorstelling.' ★ ★ ★ ★ ★ | Scenes

1e rang:   € 22,50

Anderen bestelden ook

Toneelgroep Jan Vos  WIND  do 27 jul 2023 - 19:30 uur - Boerderij Ambt Delden Toneel
Toneelgroep Jan Vos  WIND  do 03 aug 2023 - 19:30 uur - Boerderij Ambt Delden Toneel