LAVA Collective - Double bill: étude des hommes en Unman

di 09 apr 2024 - 20:00 uur - Middenzaal - Dans

Met haar kenmerkende taal van dans en motoriek vol gecomprimeerde woede en rauwheid, laat Patricia van Deutekom menselijke emoties in een breekbare balans resoneren. Na het succesvolle Furia (2022) en La Despedida (2023) brengt Van Deutekom met haar nieuwe werk Homme een gewaagde blik op mannelijkheid. Homme is een tweeluik (double bill) van haar twee meest recente werken; étude des hommes en Unman. Een duet en een kwartet met dezelfde thematiek, maar geheel anders in energie en dynamiek. Het brengt het publiek een verrassende combinatie en krachtmeting in dans. 

Inleiding
Bij deze voorstelling wordt een inleiding gegeven. De inleiding kost €2,50, begint om 19:00 uur en kunt u aanvinken in het bestelproces.

Tip! Bestel de Danspas en betaal slechts € 68,50 voor de resterende danspasvoorstellingen!

1e rang:   € 19,50

Geloof en menselijke emoties spelen een belangrijke rol in het werk van Van Deutekom. In Homme onderzoekt zij de kwetsbaarheid van broederschap en manhaftigheid, waarbij mannelijkheid vanuit verschillende perspectieven wordt belicht. “Met Homme wil ik mijn nieuwe bevindingen en opvattingen over de kracht en speelsheid van mannelijkheid onderzoeken die schuilgaan in kwetsbaarheid en fragiliteit.” aldus Van Deutekom. 

In étude des hommes exploreert zij met twee vrouwelijke dansers van haar LAVA Collective het thema mannelijkheid vanuit een vrouwelijke visie en lichaamstaal. Een onderzoek naar een basis, het verhaal en de kracht die schuilgaat achter de emoties jaloezie en eenzaamheid en de actie én reactie van verbondenheid.

Unman is een zoektocht naar zowel mannelijkheid als vrouwelijkheid. Een onderzoek naar eigenschappen, gedragingen en voorkeuren toegeschreven aan verschillende genders. Is ontkoppeling van elkaar en sociale verwachtingen mogelijk? Het werk speelt zich af in een wereld waar grenzen van territorium, vorm en identiteit vervagen. Waar broederschap en wantrouwen elkaar ontmoeten en aftasten. Waar kracht samenspeelt met kwetsbaarheid. In Unman maken de dansers zich los van het vaste stramien, los van verwachtingen, maar verlangend naar houvast. Van Deutekom creëerde dit werk voor vier dansers van Conny Janssen Danst en was onderdeel van het programma DANSLOKAAL 11 van Conny Janssen Danst.

1e rang :   € 19,50   Normaal tarief
2e rang :   € 17,50   Normaal tarief

Inleiding LAVA Collective - Homme

Inleiding LAVA Collective - Homme

di 09 apr 2024 - 19:00 uur

Inleiding

Stravinsky 2-gangen keuzemenu Homme à € 29,50

Stravinsky 2-gangen keuzemenu Homme à € 29,50

di 09 apr 2024 - 18:00 uur

Maak uw theaterbezoek compleet met een 2-gangen keuzemenu voor slechts € 29,50.

U wordt twee uur voor aanvang van de voorstelling verwacht bij Stravinsky, Burg.Jansenplein 20, zodat u in alle rust van uw diner kunt genieten.

Stravinsky 3-gangen keuzemenu Homme à € 34,50

Stravinsky 3-gangen keuzemenu Homme à € 34,50

di 09 apr 2024 - 17:30 uur

Maak uw theaterbezoek compleet met een 3-gangen keuzemenu voor slechts €34,50.

U wordt tweeënhalf uur voor aanvang van de voorstelling verwacht bij Stravinsky, Burg.Jansenplein 20, zodat u in alle rust van uw diner kunt genieten.

De pers over Unman:

'Van Deutekom vindt de breekbare balans tussen duwen en dansen, vallen en vangen, aaien en graaien.' ★★★★ | de Volkskrant

'Patricia van Deutekom zet met 'Unman' een nieuwe stap in haar nieuwe dansidioom.' | Het Parool

'De titel Unman dekt misschien niet direct de lading: de beide duo’s van vrouwen en mannen doen niet voor elkaar onder wat betreft venijnige trappen, tackels en meppen die in steeds wisselende combinaties worden uitgedeeld. De korte solo showdansen die ontleend lijken aan een perverse versie van vogue die door de vrouwen worden uitgevoerd, blijken net zulke gespierde demonstraties van kracht als de duo’s dat zijn. Extra opwindend is dat de dansers regelmatig juist afstand nemen om bedachtzaam de anderen te observeren voordat ze zich opnieuw storten in nieuwe krachtmetingen. Als publiek word je dan deelgenoot of zelfs medeschuldig aan de overwegingen om steeds weer  aan de confrontaties deel te blijven nemen.' | Theaterkrant

1e rang:   € 19,50

Anderen bestelden ook

De Dansers  Hush  do 21 mrt 2024 - 19:30 uur - Middenzaal Dans
Nicole Beutler Projects  ATMEN | evolution is silently unfolding  wo 01 mei 2024 - 21:00 uur - Rabozaal - ongeplaceerd Dans