Gepresenteerd door Eddy van der Ley. Met gasten Arie Haan, Johnny Rep en Wim Rijsbergen - Het WK van 1974

Deel deze pagina
do 28 okt 2021 - 20:00 uur - Rabozaal - ongeplaceerd


Oranje had in 1974 de uitgelezen kans wereldkampioen voetbal te worden. In West-Duitsland maakte het Nederlands elftal van aanvoerder Johan Cruijff furore met het hooggeprezen ‘totaalvoetbal’. In de finale tegen het gastland zou de bekroning moeten volgen. Maar het liep anders. Toch gaat het WK van 1974 als ‘iconisch’ de boeken in, als de doorbraak van Nederland als mondiaal toonaangevend voetballand.

Let op: vanwege de coronamaatregelen dient u per huishouden of sociale eenheid te reserveren.

Deze voorstelling zou oorspronkelijk plaatsvinden op 19 februari 2021. Gasten die kaarten hadden voor de oude datum hebben hierover persoonlijk bericht ontvangen.

Geen rang (vrije zit):   € 21,50

Onder leiding van presentator Eddy van der Ley nemen drie spelers van toen, Arie Haan, Johnny Rep en Wim Rijsbergen, de bezoeker - mede aan de hand van beelden - mee op een sentimental journey. We gaan terug naar het WK van 1974. Roepen het gevoel van destijds weer op. En krijgen verrassende antwoorden op priemende vragen. Over de totstandkoming van het ‘totaalvoetbal’, de legendarische wedstrijd tegen topfavoriet Brazilië, de relletjes, de hand van bondscoach ‘IJzeren’ Rinus Michels en het hoe en waarom van de verloren finale.

Schouwburg Hengelo biedt graag een veilige omgeving voor bezoekers, medewerkers en bespelers. Vanwege de maatregelen rond het coronavirus gelden bij het theaterbezoek een aantal huisregels. Lees hier meer over onze huisregels.

Geen rang (vrije zit) :   € 21,50   Normaal tarief
Geen rang (vrije zit):   € 21,50
Ga je mee? Zet in agenda

Anderen bestelden ook

Verplaatst: Guido Weijers  Masterclass Geluk  vr 23 apr 2021 - 20:30 uur - Middenzaal Theatercollege
Guido Weijers  Masterclass Geluk  vr 30 apr 2021 - 20:30 uur - Kulturhus Borne Theatercollege
Ga je mee?
Mijn gegevens:
Gegevens van degene die u wilt uitnodigen:
Bericht:
* verplichte velden
Zet in agenda
* verplichte velden