Als Het Ware - Het Kado (6+)

za 07 jan 2023 - 15:00 uur - Middenzaal - Jeugd / Familie


We zien Estel en Vladi, zus en broer. Ze wachten op HET kado. Wat het kado is, weten ze niet, maar ze weten ZEKER dat ze het willen hebben. Dus ze wachten... Maar hoe doe je dat nou, wachten? En kan het niet wat sneller?

Het Kado door Als Het Ware is een spannende toneeltrip waar broer en zus elkaar naar hartenlust tarten en verrassen. Er wordt gespeeld met verwachtingen en getoverd met de tijd. Vrij geïnspireerd op de klassieker Wachten op Godot (1952) van Beckett is deze voorstelling een ode aan het wachten en geschikt voor een ongeduldig publiek vanaf 6 jaar.

1e rang:   € 8,50

Het Kadoals het ware is een spannende toneeltrip met fysiek spel in een inventief decor.  Dit is de eerste voorstelling van het nieuwe theatergezelschap Als Het Ware van theatermakers Marianne Kuijper en Job Raaijmakers. Om het jaar produceren zij een eigenzinnige familievoorstelling waarin gespeeld wordt met de waarheid (als het ware). Pakkend jeugdtheater over relevante onderwerpen op toegankelijk legoniveau; broccoli die smaakt als een gebakje of Kafka in de speeltuin (als het ware).

1e rang :   € 8,50   Normaal tarief
2e rang :   € 7,50   Normaal tarief

"Als rode draad ontrafelen Kuijper en Raaijmakers mooi de dynamiek tussen de jonge Vladimir en zijn oudere zus: de onderlinge betweterigheid, competitiedrift en machtsstrijd zijn herkenbaar voor iedereen die niet als enig kind is opgegroeid. De twee spelers bouwden in eerdere gezamenlijke producties (zoals het geslaagde Geeft niks) een sterke chemie op en dat betaalt zich in Het Kado sterk uit. [...] In de debuutvoorstelling van jeugdtheatergroep Als Het Ware moeten een broer en zus hééél lang wachten op de bezorging van een cadeau. De pogingen van de kinderen om de tijd door te komen levert een geestige aaneenschakeling van incidenten op." | Theaterkrant

Publieksreacties
Cecile: “Genoten van jullie beeldtaal, samenspel, muzikaliteit, speelsheid en timing in een knap in elkaar zittend ‘wachten op….’” 

Marion: “Wat een prachtige voorstelling. Wat een kwaliteit en ik merkte zulke rake reacties in de zaal van jong en oud. Chapeau!!!”
 
Abel: “Wat een fijne voorstelling! Wat een beweging, de timing is zo goed en de verwijzingen naar Godot zijn goed gevonden. Mijn kinderen waren zeer te spreken over de ijshockeyscène… Een heerlijke middag!”
 
Paul: “Het steekt enorm goed in elkaar en het stuk bedient alle leeftijden ijzersterk. Wat een humor.”

Johannes: “We hebben genoten het spel, de vondsten, de muziek: kortom van het geheel. Gaat dat zien!”

1e rang:   € 8,50

Anderen bestelden ook

  Rondleiding SchouwArt  za 10 dec 2022 - 14:00 uur - Expositieruimtes
Animato Kwartet  Stichting Kamermuziek Hengelo  zo 11 dec 2022 - 15:00 uur - Waterstaatskerk Klassiek