HNTJong - Het Experiment (Young Adult)

Deel deze pagina
wo 10 mrt 2021 - 19:30 uur - Middenzaal - ongeplaceerd


Een ambitieuze leraar wil zijn klas op een originele manier uitleggen wat fascisme is en hoe buitensluiting ontstaat. In een zelfbedacht experiment zet hij verschillende groepen leerlingen tegen elkaar op – precies zoals hij in een film heeft gezien. Langzaam drijven de leerlingen inderdaad steeds verder uit elkaar. En binnen een paar weken denkt hij de baas te zijn van een fascistische minisamenleving. Weet iemand nog wel waar het experiment ophoudt en het echte leven begint?

Let op: vanwege de coronamaatregelen dient u per huishouden of sociale eenheid te reserveren.

Geen rang (vrije zit):   € 14,50

Klopt het dat er onder een dunne laag beschaving in ons allen een ontembaar wreed beest schuilgaat? In de poging van een paar leerlingen om hun leraar te confronteren, komen ze terecht in een verwarrend spel, met als inzet broederschap, solidariteit en geweld.

Na het succesvolle Bloedlink regisseert Casper Vandeputte een actuele, confronterende en explosieve voorstelling met een jonge spelersgroep. ‘Het experiment’ is een psychologische theaterthriller, geïnspireerd op de Duitse hitfilm ‘Die Welle’.

Vanwege de thematiek van de voorstelling en de eventueel heftige beelden adviseren wij deze voorstelling te bezoeken vanaf 14 jaar.

Schouwburg Hengelo biedt graag een veilige omgeving voor bezoekers, medewerkers en bespelers. Vanwege de maatregelen rond het coronavirus gelden bij het theaterbezoek een aantal huisregels. Lees hier meer over onze huisregels.

Geen rang (vrije zit) :   € 14,50   Normaal tarief
Geen rang (vrije zit):   € 14,50
Ga je mee? Zet in agenda

Anderen bestelden ook

De Gemeenschap  Nederlandse Comedie  vr 26 mrt 2021 - 20:00 uur - Middenzaal - ongeplaceerd Toneel
Rian Gerritsen, Anouk van Nes, Joanne Telesford en Sandra Mattie  Opvliegers 5: Op safari  do 20 mei 2021 - 20:00 uur - Rabozaal Toneel
Ga je mee?
Mijn gegevens:
Gegevens van degene die u wilt uitnodigen:
Bericht:
* verplichte velden
Zet in agenda
* verplichte velden