Zijlmakerij (voorheen De Vlieg) - Het Eenzame Westen

za 08 apr 2023 - 20:30 uur - Middenzaal - Toneel


Het Eenzame Westen is een zwartkomisch drama vol geweld, haat en nijd. Een dodelijke zoektocht naar een reden om in leven te blijven. Twee broers in het rurale Ierland ruziën over de erfenis die hun overleden vader achterlaat. Het gerucht gaat dat een van hen hun vader heeft vermoord, en ze rouwen beide nauwelijks om de dode. De drank is nooit ver weg, en de materiële en sociale problemen van hun kleine dorpsgemeenschap domineren het gesprek. De lokale priester en een jong dorpsmeisje proberen de broers tevergeefs te weerhouden van hun puberale en destructieve geruzie. Maar in plaats van de strijdbijl te begraven, rijten ze oude wonden open. Met een grimmige hilariteit tot gevolg.

1e rang:   € 18,50

Het Eenzame Westen is een productie van de Arnhemse toneelgroep Zijlmakerij (voorheen De Vlieg). Zijlmakerij staat onder artistieke leiding van regisseur en actrice Linda Zijl. Direct na haar opleiding aan ArtEZ Toneelschool werden haar voorstellingen breed opgepikt en erkend. Zo werd haar voorstelling ZOETSTOF genomineerd voor de BNG Bank Theaterprijs.

regie Linda Zijl tekst Martin McDonagh vertaling Rob de Graaf spel Thomas Höppener, Laurens van Lottum, Sebastián Mrkvicka, Anne-Chris Schulting lichtontwerp Hugo Hendrickx scenografie Mieke Wolters regie-assistentie en productie Esther Ymkje van Steenis advies Willibrord Keesen zakelijke leiding Mijke Sekhuis beeld Petra Urban grafisch ontwerp Lisanne Hakkers met dank aan Theater Oostpool, Café Bosch en Thijs Toonen

1e rang :   € 18,50   Normaal tarief
2e rang :   € 16,50   Normaal tarief

Stravinsky 2-gangen keuzemenu Het Eenzame Westen à € 27,50

Stravinsky 2-gangen keuzemenu Het Eenzame Westen à € 27,50

za 08 apr 2023 - 18:30 uur

Maak uw theaterbezoek compleet met een 2-gangen keuzemenu voor slechts € 27,50.

U wordt twee uur voor aanvang van de voorstelling verwacht bij Stravinsky, Burg.Jansenplein 20, zodat u in alle rust van uw diner kunt genieten.

Stravinsky 3-gangen keuzemenu Het Eenzame Westen à € 32,50

Stravinsky 3-gangen keuzemenu Het Eenzame Westen à € 32,50

za 08 apr 2023 - 18:00 uur

Maak uw theaterbezoek compleet met een 3-gangen keuzemenu voor slechts €32,50.

U wordt tweeënhalf uur voor aanvang van de voorstelling verwacht bij Stravinsky, Burg.Jansenplein 20, zodat u in alle rust van uw diner kunt genieten.

1e rang:   € 18,50

Anderen bestelden ook

HNTjong  Erik of het klein insectenboek (8+)  za 04 mrt 2023 - 19:30 uur - Rabozaal Jeugd
Toneelgroep Oostpool  Dochters van Nino  za 22 apr 2023 - 20:00 uur - Rabozaal Toneel