Zijlmakerij (voorheen De Vlieg) - Het Eenzame Westen

za 08 apr 2023 - 20:30 uur - Middenzaal - Toneel

Het Eenzame Westen is een zwartkomisch drama vol geweld, haat en nijd. Een dodelijke zoektocht naar een reden om in leven te blijven. Twee broers in het rurale Ierland ruziën over de erfenis die hun overleden vader achterlaat. Het gerucht gaat dat een van hen hun vader heeft vermoord, en ze rouwen beide nauwelijks om de dode. De drank is nooit ver weg, en de materiële en sociale problemen van hun kleine dorpsgemeenschap domineren het gesprek. De lokale priester en een jong dorpsmeisje proberen de broers tevergeefs te weerhouden van hun puberale en destructieve geruzie. Maar in plaats van de strijdbijl te begraven, rijten ze oude wonden open. Met een grimmige hilariteit tot gevolg.

De voorstelling bevat rook, hard geluid en grof taalgebruik. Daarnaast komt er fysiek geweld, wapengeweld, alcoholisme, (de suggestie van) dierenmishandeling, vrouwenhaat, homofobie, fatshaming en godslastering in voor.  Deze voorstelling behandelt o.a. het onderwerp zelfdoding. Praten over zelfmoordgedachten kan anoniem: chat via www.113.nl of bel gratis 0800-0113.

1e rang:   € 18,50

Het Eenzame Westen is een productie van de Arnhemse toneelgroep Zijlmakerij (voorheen De Vlieg). Zijlmakerij staat onder artistieke leiding van regisseur en actrice Linda Zijl. Direct na haar opleiding aan ArtEZ Toneelschool werden haar voorstellingen breed opgepikt en erkend. Zo werd haar voorstelling ZOETSTOF genomineerd voor de BNG Bank Theaterprijs.

regie Linda Zijl tekst Martin McDonagh vertaling Rob de Graaf spel Thomas Höppener, Laurens van Lottum, Sebastián Mrkvicka, Anne-Chris Schulting lichtontwerp Hugo Hendrickx scenografie Mieke Wolters regie-assistentie en productie Esther Ymkje van Steenis advies Willibrord Keesen zakelijke leiding Mijke Sekhuis beeld Petra Urban grafisch ontwerp Lisanne Hakkers met dank aan Theater Oostpool, Café Bosch en Thijs Toonen

1e rang :   € 18,50   Normaal tarief
2e rang :   € 16,50   Normaal tarief

Stravinsky 2-gangen keuzemenu Het Eenzame Westen à € 27,50

Stravinsky 2-gangen keuzemenu Het Eenzame Westen à € 27,50

za 08 apr 2023 - 18:30 uur

Maak uw theaterbezoek compleet met een 2-gangen keuzemenu voor slechts € 27,50.

U wordt twee uur voor aanvang van de voorstelling verwacht bij Stravinsky, Burg.Jansenplein 20, zodat u in alle rust van uw diner kunt genieten.

Stravinsky 3-gangen keuzemenu Het Eenzame Westen à € 32,50

Stravinsky 3-gangen keuzemenu Het Eenzame Westen à € 32,50

za 08 apr 2023 - 18:00 uur

Maak uw theaterbezoek compleet met een 3-gangen keuzemenu voor slechts €32,50.

U wordt tweeënhalf uur voor aanvang van de voorstelling verwacht bij Stravinsky, Burg.Jansenplein 20, zodat u in alle rust van uw diner kunt genieten.

1e rang:   € 18,50

Anderen bestelden ook

mugmetdegoudentand  The Making of Soros the Musical  do 30 mrt 2023 - 20:30 uur - Middenzaal Toneel
Toneelgroep Jan Vos  WIND  wo 02 aug 2023 - 19:30 uur - Boerderij Ambt Delden Toneel