Geachte bezoeker, In verband met het Coronavirus zijn alle geplande voorstellingen, evenementen en concerten t/m 1 juni geannuleerd. Klik hier voor meer informatie.

Consensus Vocalis - Hemelvaartsconcert

Deel deze pagina
do 21 mei 2020 - 20:00 uur - Kristalkerk


Op Hemelvaartsdag brengen acht zangers van Consensus Vocalis, in samenwerking met organist Sander van den Houten en een cellist, de helft van Bachs onvolprezen motetten ten gehore. Laat u deze avond meevoeren met de opbouw in meerstemmigheid en laat u verrassen door een alternatieve opstelling van het koor en publiek. Orgelsolo’s worden afgewisseld met het vierstemmige motet ‘Lobet dem Herrn’, het vijfstemmige motet ‘Jesu, meine Freude en het dubbelkorige motet ‘Der Geist hilft unser Schwachheit auf’. Bach…. hij, de grote meester, blijft altijd actueel.

Geen rang (vrije zit):   € 22,50

In de tijd van Bach waren motetten eigenlijk achterhaald, uit de tijd. Het moderne hoogtepunt van de kerkdienst werd gevormd door de cantates die meer ruimte boden voor orkestrale ouvertures, concertante koren en koralen etc. Motetten waren armeluismuziek geworden en van Bach werd ook niet verwacht dat hij eigen motetten zou schrijven. Het koor kon putten uit bestaande bundels motetten van oude meesters. Bachs motetten zijn naar alle waarschijnlijkheid private opdrachten geweest voor specifieke rouwplechtigheden. Alle motetten zijn als hoopvolle uitvaartmuziek gecomponeerd.

Inleiding
Voorafgaand aan het concert geeft Sander van den Houten een inleiding. De inleiding begint om 19:20 uur.

Let op locatie: Kristalkerk (Hengelo)

Geen rang (vrije zit) :   € 22,50   Normaal tarief
Geen rang (vrije zit) :   € 9,50   CJP / Jeugd
Geen rang (vrije zit):   € 22,50
Ga je mee? Zet in agenda

Anderen bestelden ook

Guido Weijers  Masterclass Geluk  vr 10 apr 2020 - 20:30 uur - Kulturhus Borne Theatercollege
Tributebands Pink Floyd, Genesis, Rush en Yes  Progrockfest (zit)  zo 22 nov 2020 - 14:00 uur - Rabozaal Muziek
Ga je mee?
Mijn gegevens:
Gegevens van degene die u wilt uitnodigen:
Bericht:
* verplichte velden
Zet in agenda
* verplichte velden