Anneke van Giersbergen - Heavy Strings

do 31 okt. 2024 - 20:00 uur - Middenzaal - Muziek

Zangeres Anneke van Giersbergen heeft een van de meest veelzijdige stemmen van Nederland: krachtig én kwetsbaar. Ze werd bekend als frontvrouw van The Gathering, maar heeft inmiddels al vele jaren een succesvolle solocarrière.

Dat ze een muzikale kameleon is, blijkt uit de samenwerkingen met artiesten als Devin Townsend, de IJslandse folkgroep Árstíðir en BLØF. En ook voor Heavy Strings draait ze haar stembanden niet om. De anthems van Iron Maiden, de melodieuze rock van Foreigner, de hits van Guns N’ Roses, de klassiekers van Black Sabbath en natuurlijk haar persoonlijke helden Mastodon. Ze komen allemaal voorbij in prachtige semi-klassieke bewerkingen.

1e rang:   € 24,50

Via haar oudere broer leerde Anneke van Giersbergen stevige muziek kennen en dat voelde voor de piepjonge zangeres meteen als thuiskomen. Ter ere van het 40-jarig bestaan van metalband Metallica vroeg talkshow M  onlangs of Anneke Nothing Else Matters met strijkkwartet wilde zingen. Arrangeur Ruud Peeters maakte een prachtige bewerking en het idee voor een nieuwe samenwerking was geboren...

1e rang :   € 24,50   Normaal tarief
2e rang :   € 22,00   Normaal tarief
1e rang:   € 24,50

Anderen bestelden ook

Barrelhouse  Blues Night  vr 11 okt. 2024 - 20:00 uur - Middenzaal Sta-concert Muziek
Maffay Pur  Songs für die Ewigkeit  za 12 okt. 2024 - 20:00 uur - Rabozaal Muziek