Schouwburg, Bibliotheek, Metropool & Oyfo - Hart van Zuid festival

za 28 sep. 2024 - 12:00 uur - Creatieve Broedplaats Oogst - Theater van de stad

Na een succesvolle 1e editie in september 2023 maken de culturele kernvoorzieningen van Hengelo zich op voor een 2e editie van het Hart van Zuid Festival, op zaterdag 28 september 2024. Ook dit jaar slaan Bibliotheek Hengelo, Metropool Poppodia van Twente, Oyfo en Schouwburg Hengelo de handen ineen in samenwerking met Broedplaats Oogst.

Het eendaagse Hart van Zuid Festival zal aanvoelen als een feestje, maar zal de bezoekers ook aan het denken zetten over maatschappelijke vraagstukken. De programmering loopt uiteen van livemuziek tot theatervoorstellingen en van beeldende kunst tot creatieve workshops. Ook dit jaar is de toegang tot het festival gratis, met programmaonderdelen voor alle leeftijden.

Het thema van het Hart van Zuid Festival is deze editie identiteit: zowel van het individu, als van de nieuwe wijk Hart van Zuid als van de stad Hengelo. Door de samenwerking van de organiserende partijen ontstaat verbinding tussen verschillende vormen van kunst, theater, muziek en interactieve installaties. Daarmee wordt het festival een katalysator voor de verbinding tussen verschillende groepen mensen.

Anderen bestelden ook

Buitenfilm | Filmhuis Hengelo  Little Miss Sunshine  za 31 aug. 2024 - 20:30 uur - Schouwburgplein Filmhuis
Kor Hoebe  Kordaat  vr 13 sep. 2024 - 20:00 uur - Rabozaal Cabaret