Theatergroep ZEP - Hamlet (15+)

Deel deze pagina
do 06 okt 2016 - 19:30 uur - Middenzaal


Shakespeares meesterwerk over wraak en hartstocht in een messcherpe remix van klassiek en urban. ZEPs fysieke speelstijl, gecombineerd met zang en spoken word, staat borg voor een eigentijdse thriller vol adrenaline en humor.

1e rang:   € 11,50

Shakespeares meesterwerk over wraak en hartstocht in een messcherpe remix van klassiek en urban. Zijn of niet zijn, dat is de vraag. 'Hamlet' is Shakespeares beroemde verhaal over de prins die alles op het spel zet om zijn vader te wreken. In deze unieke bewerking wordt 'Hamlet' vertaald naar een actuele Arabische setting. Hamlet weet het niet meer. Is hij een vrijheidsstrijder of een terrorist? Een voorstelling over het spanningsveld tussen idealisme en fanatisme. Over onze op sensatie beluste mediawereld. ZEPs fysieke speelstijl, gecombineerd met zang en spoken word, staat borg voor een eigentijdse thriller vol adrenaline en humor.

"In de regie van Peter Pluymaekers bij ZEP Theaterproducties is dit een compact drama, krachtig en helder. In de eenvoud van het lege toneel, met af en toe wat minimale rekwisieten, blijken taal en spel voldoende om een Hamlet" **** Theaterkrant

"De kracht van deze Hamlet zit hem vooral in de uitstekende cast" **** Volkskrant

Het verhaal
Wanneer een land zich voorbereidt op oorlog, blijkt de echte bedreiging van binnenuit te komen. Na de dood van zijn vader moet Hamlet niets hebben van de liefde tussen zijn moeder en oom Claudius. Een mysterieuze verschijning, die op zijn vader lijkt, vertrouwt hem toe te zijn vermoord door Claudius. Hamlet zint op wraak, maar loyaliteit aan zijn overspelige moeder laat hem twijfelen. Gekte slaat bij hem toe. Of speelt hij dit om zijn wraak te kunnen uiten?

Regie en bewerking: Peter Pluymaekers
Spel: Tarikh Janssen, Jouman Fattal, Evrim Kroon-Akyigit, Nanette Edens en Abdelkarim El Baz.

Inleiding
Bij deze voorstelling wordt een inleiding gegeven. Deze kost € 2,50 en begint om 18:30 uur. De inleiding is te reserveren in stap 3 bij de voorstelling.

1e rang :   € 11,50   Normaal tarief
2e rang :   € 10,00   Normaal tarief
1e rang:   € 11,50
Ga je mee? Zet in agenda

Anderen bestelden ook

Opgefokt  Jandino  za 04 sep 2021 - 20:00 uur - Rabozaal Toneel
Anne Wil Blankers, Johanna ter Steege, Hans Croiset e.a.  Het Oog van de Storm  wo 23 feb 2022 - 20:00 uur - Rabozaal Toneel
Ga je mee?
Mijn gegevens:
Gegevens van degene die u wilt uitnodigen:
Bericht:
* verplichte velden
Zet in agenda
* verplichte velden