Theater Sonnevanck - Gullivers Reizen (8+) (première)

zo 03 dec 2023 - 14:30 uur - Middenzaal - Jeugd

Gul is een zeer succesvol kind. Altijd geweest. Nog geen zes weken oud werd ze uitgeroepen tot Slimste Baby van het Jaar. Al op haar vierde was ze wereldkampioen zeilen voor kleuters. Inmiddels is ze niet alleen klassen-oudste en hoofdredacteur van de schoolkrant: ze volgt ook dertien buitenschoolse activiteiten in zes verschillende talen. Gul moet iedereen voortdurend uitleggen hoe de wereld in elkaar steekt. Vermoeiend. Maar ja, dat krijg je, als Slimste Mens. Voor Gul is het leven een open boek, een makkelijke rekensom, een wedstrijd waarvoor ze haar hand niet omdraait.

Totdat Gul besluit als jongste mens ooit de wereld over te zeilen. Gesponsord en wel. Met grote verwachtingen. Internationaal ook. Want als je alles al kan en weet, moet je ook steeds harder bewijzen dat dat waar is. Hier begint haar reis vol bizarre avonturen en ontmoetingen met oorlogszuchtige en ijdele mini-mensjes, vretende en hebberige reuzen zo hoog als flatgebouwen, zingende paarden en opdringerige monsters. Bij thuiskomst lijkt alles wat gewoon was, vreemder dan ooit. Of is het Gul zelf die veranderd is?

Tip! Bestel de Jeugdserie 8 - 12 jaar en bezoek drie voorstellingen voor slechts € 27,00!

1e rang:   € 12,50

In een frisse bewerking van Marije Gubbels komt Gullivers Reizen, het beroemde boek van Jonathan Swift uit 1726, op humorvolle wijze tot leven. Een swingende familievoorstelling vol live muziek, zang en videoprojectie over de vraag: wat maakt ons mens? Zijn we in al onze wijsheid wel zo wijs? Of kan het allemaal ook anders?

Theater Sonnevanck is een van de grote professionele jeugdtheatergezelschappen van Nederland. We maken nieuw muziektheater en spelen onze voorstellingen in theaters, speellokalen van basisscholen en op schoolpleinen van middelbare scholen in onze theatertruck. Avontuurlijk theater over thema’s die nú spelen. Toegankelijk en kleurrijk, vol humor en livemuziek. De afgelopen jaren vielen meerdere producties in de prijzen.

MaxTak maakt muziektheater van universele verhalen met urgente thema’s. We draaien de zaken graag om. Elk perspectief is interessant. Het is nooit eenduidig, niemand heeft gelijk, en niemand is heilig. MaxTak hoopt je te verleiden om verder te kijken dan je eigen kader en probeert dat wat je niet kent toch invoelbaar en voorstelbaar te maken.

1e rang :   € 12,50   Normaal tarief
2e rang :   € 11,00   Normaal tarief
1e rang:   € 12,50

Anderen bestelden ook

  Nijntje de Musical (2+)  zo 07 jan 2024 - 15:30 uur - Rabozaal Jeugd
Theater Artemis en Theatergroep Bambie  Anders is een hele normale Zweedse voornaam (6+)  za 20 jan 2024 - 15:00 uur - Middenzaal Jeugd