Hanna van Hendrik - Groots en intiem theaterspektakel

wo 20 jul 2022 - 20:00 uur - Vliegveld Twenthe


Een unieke muzikale theaterbelevenis op Vliegbasis Twenthe. In drie aktes neemt de Twentse boerin Hanna het publiek mee op een reis door haar leven. We zijn getuige van haar bruiloft met de Limburgse vreemdeling Hendrik, volgen haar gevecht om haar boerderij te behouden en zitten vooraan wanneer ze wordt benoemd tot woordvoerster in de boerenopstand.

De voorstellingen worden gespeeld in juli en augustus 2022.

Kaarten zijn te reserveren via de Nationale Theaterkassa, online met deze link en telefonisch via 0900-9203 (€ 0,45 pm). 

Hanna van Hendrik

Wat als alles anders wordt? Als op een dag je verleden, heden en toekomst samenkomen en de wereld, jóuw wereld, voorgoed lijkt te veranderen? Blijf je dan vechten of omarm je die nieuwe tijd?

Als Hanna haar boerderij, die al drie generaties familiebezit is, dreigt te moeten verkopen blikt ze terug op haar leven. Het publiek wordt meegenomen naar de tumultueuze jaren zeventig, waarin alles anders wordt en volgt Hanna’s strijd met tradities die knellen in plaats van verbinden en vertrouwen. Een voorstelling die niemand onberoerd zal laten.

Hanna van Hendrik is een initiatief van actrice Johanna ter Steege, geboren en opgegroeid in Twente. Het is een eerbetoon aan de veerkracht van de boerengemeenschap van haar jeugd tijdens de radicale omwentelingen van de jaren zeventig. Een familiekroniek over vrees voor verandering, hechte familiebanden, liefde en bevrijding, verteld in Twents dialect en Nederlands.

Voor de voorstelling wordt Hangar 11 van vliegbasis Twenthe omgetoverd tot een boerenerf met stallen en koeien, trekkers, waslijnen, een motorbaan en een voltallige popband.

Hanna van Hendrik is een uniek theaterspektakel uitgevoerd door 8 acteurs, 30 figuranten, 5 muzikanten, 1 koor, 10 ballerina’s, 1 motorclub en 10 koeien, verdeeld over 3 toneelbeelden waar het publiek naartoe loopt.

De regie is in handen van Liesbeth Coltof, het script is geschreven door Bouke Oldenhof, het decor- en lichtontwerp door Guus van Geffen, het kostuumontwerp door Catherine Cuykens en de muziek wordt uitgevoerd door Her Majesty.

Let op: locatie Vliegveld Twenthe, Vliegveldweg 345 in Enschede.

Hanna van Hendrik speelt van woensdag 20 juli t/m zondag 14 augustus 2022. 

Kaarten zijn te reserveren via de Nationale Theaterkassa, online met deze link en telefonisch via 0900-9203 (€ 0,45 pm). 

Coronavirus
Vanwege de maatregelen rond het coronavirus gelden bij het theaterbezoek een aantal huisregels. Lees hier meer over onze huisregels.

Anderen bestelden ook

Twents Theater By Stork Nus  Overtijd  zo 03 apr 2022 - 14:00 uur - Rabozaal Regionaal
  Finale Open Podium Twente  za 14 mei 2022 - 19:30 uur - Rabozaal - ongeplaceerd Regionaal