Theater Oostpool/Toneelschuur Producties - Geschiedenis van Geweld ★★★★

wo 14 dec 2022 - 20:00 uur - Middenzaal - Toneel


Op kerstavond ontmoet Édouard Reda. Ze praten, flirten en brengen uiteindelijk samen de nacht door. Reda vertelt over zijn jeugd, over zijn vader die moest vluchten en het geweld waarmee hij te maken kreeg. De stemming is speels, ze lachen, wisselen liefkozingen uit en hebben seks. Dan is er een voorval en neemt de ontmoeting een dramatische wending. De reacties hierop leggen het racisme, de homofobie en de obscure machtsstructuren bloot die zich diep geworteld hebben in onze maatschappij.

Tip!
Bestel de Oostpool-serie. Vijf voorstellingen voor slechts €65,00!

1e rang:   € 19,50

Abdel Daoudi regisseert de toneelbewerking van Geschiedenis van Geweld, de tweede autobiografische roman van sterauteur Édouard Louis. Een co-productie van Toneelschuur Producties en Theater Oostpool.

Abdel Daoudi over Geschiedenis van geweld:
“De heftigheid van de gewelddadige situatie lijkt in eerste instantie anekdotisch, maar wat ik zo geniaal vind aan dit boek is dat hij deze specifieke gebeurtenis uit zijn eigen leven gebruikt om een dissectie te maken van iets groters, waarbij hij zonder te vergoelijken ver voorbij dader-slachtoffer-dynamiek gaat. Wat mij aantrekt in het stuk is dat het bezigt rondom de problematiek en het gevaar van klassensystemen. De hardnekkigheid ervan en de gewelddadige uitwassen. Bij Édouard Louis komt dat in dit verhaal qua inhoud vorm en onderwerp heel knap samen. Hij probeert in het verhaal voortdurend de connectie op te zoeken. Op het moment dat je de ander echt ziet, ga je jezelf herkennen. Dan vallen de systemen weg. Maar wat ziet Édouard vanuit zijn wereld in Reda, en wat projecteert hij? Wat herkent hij en wat vult hij in? Aan de hand van een diversiteit aan stemmen vertelt hij een verhaal dat zowel een persoonlijke als indringende sociale analyse is van volwassen worden, verlangen, migratie en racisme.”

Kijkwijzer
15+  | dit stuk behandelt onderwerpen als (seksueel) geweld.

1e rang :   € 19,50   Normaal tarief
2e rang :   € 17,50   Normaal tarief

Stravinsky 2-gangen keuzemenu Geschiedenis van Geweld à € 27,50

Stravinsky 2-gangen keuzemenu Geschiedenis van Geweld à € 27,50

wo 14 dec 2022 - 18:00 uur

Maak uw theaterbezoek compleet met een 2-gangen keuzemenu voor slechts € 27,50.

U wordt twee uur voor aanvang van de voorstelling verwacht bij Stravinsky, Burg.Jansenplein 20, zodat u in alle rust van uw diner kunt genieten.

Stravinsky 3-gangen keuzemenu Geschiedenis van Geweld à € 32,50

Stravinsky 3-gangen keuzemenu Geschiedenis van Geweld à € 32,50

wo 14 dec 2022 - 17:30 uur

Maak uw theaterbezoek compleet met een 3-gangen keuzemenu voor slechts €32,50.

U wordt tweeënhalf uur voor aanvang van de voorstelling verwacht bij Stravinsky, Burg.Jansenplein 20, zodat u in alle rust van uw diner kunt genieten.

'De manier waarop Daoudi de voorstelling heeft gecomponeerd maakt indruk. De hoofdrol van Eelco Smits breekt je hart.' | NRC ★★★★

'Rake regie van de getalenteerde jonge regisseur Daoudi. Eelco Smits is schitterend in de mooie, veeleisende hoofdrol.' | De Volkstrant ★★★★

'Uitgekiende enscenering en intelligente tekstingrepen en grapjes van regisseur Abdel Daoudi.' | Trouw ★★★★

'Geschiedenis van geweld toont een waanzinnige spanningsopbouw. Dit uit zich zowel in de ijzersterke dialogen alsook in de handelingen.' | Theaterkrant

1e rang:   € 19,50

Anderen bestelden ook

HNTjong  Erik of het klein insectenboek (8+)  za 04 mrt 2023 - 19:30 uur - Rabozaal Jeugd
De Verleiders  Door de bank genomen: tien jaar later  wo 22 mrt 2023 - 20:00 uur - Rabozaal Toneel