René Mioch - Films & Sterren in het Theater

zo 29 okt 2023 - 16:00 uur - Kulturhus Borne - Theatercollege

Al meer dan 35 jaar reist Mioch de wereld over om de sterren van het witte doek te ontmoeten, te ondervragen of te volgen. In zijn theaterprogramma spreekt Mioch over zijn belevenissen in de nationale- en internationale entertainmentindustrie. Aan de hand van persoonlijke anekdotes en (vaak nooit vertoonde) archief fragmenten geeft hij een uniek kijkje in de spannende wereld van Glitter & Glamour. Ook gaan we met hem mee naar de filmfestivals van Cannes en Venetië, naar de Oscars, de Gouden Kalveren en Golden Globes.

Deze voorstelling vindt plaats in Kulturhus Borne. De Podiumpas is derhalve niet inzetbaar bij deze voorstelling.

Geen rang (vrije zit):   € 17,50

René Mioch begon op zijn 15e beroemdheden te interviewen voor een Amsterdamse ziekenomroep. Op zijn twintigste ging hij voor het eerst naar het filmfestival van Cannes en sprak daar voor de radio met filmsterren als Jack Nicholson, Mel Gibson en Nastassja Kinski. Als freelance radiopresentator werkte hij jaren bij KRO, NCRV en Veronica. In 1985 begon hij met het televisieprogramma Veronica Film later Veronica Film en Video en Films en Sterren.

Sinds 2005 is hij een van de founders van FCCE, een bedrijf dat zich bezig houdt met het produceren, distribueren en exploiteren van film gerelateerde content. Voor Nederland wordt daar onder meer Films en Sterren (RTL) geproduceerd.

Het programma Films and Stars wordt in meer dan 80 landen uitgezonden. Dagelijks produceert FCCE een newsfeed die naar meer dan 49 landen gaat. Er zijn 30 mensen op het hoofdkantoor in Amsterdam werkzaam. Het bedrijf heeft kantoren in Los Angeles en Kenya.

Ook is Mioch de bedenker en initiatiefnemer van de Rembrandt Award, de enige Nederlandse publieksprijs voor film.

Geen rang (vrije zit) :   € 17,50   Normaal tarief
Geen rang (vrije zit):   € 17,50

Anderen bestelden ook

Dementie in theater  Dag Mama (reprise)  ma 27 nov 2023 - 19:30 uur - Rabozaal - ongeplaceerd Show
Berthold Gunster  Omdenken, zoals verwacht loopt alles anders 2.0  do 30 nov 2023 - 20:00 uur - Rabozaal Show