Het Göksel Yilmaz Ensemble en Matangi Quartet - Een ochtend met Fairuz (première)

vr 02 dec 2022 - 20:00 uur - Rabozaal


Beleef samen met het Göksel Yilmaz Ensemble en Matangi Quartet een ochtend in een woonkamer in het Midden-Oosten, met op de achtergrond de fluwelen stem van Fairuz. De stem van hoop en onvoorwaardelijke liefde. Zo beginnen we samen aan een nieuwe dag...

Samen laten ze Arabische en westerse muziektradities met elkaar versmelten. Twee toonaangevende gezelschappen, verschillend én aan elkaar gewaagd, brengen een ode aan de Libanese zangeres Fairuz. In deze voorstelling, geïnspireerd door de muziek en het levensverhaal van de legendarische zangeres, staat het gevoel van verlangen centraal.

1e rang:   € 25,00

Het spel van het multi-etnische Göksel Yılmaz Ensemble wordt vooral gekenmerkt door zijn grote ritmische kracht. Tijdens hun bijzondere optredens wordt de luisteraar meegevoerd op een muzikale reis door het leven, van verlangen tot opstand, verdriet tot intense liefde en blijdschap. Liederen uit Turkije, Libanon, Syrië en Koerdistan voeren u mee op deze reis. Daarnaast bevat het repertoire eigen composities van Yılmaz, beïnvloed door traditionele muziek en westerse stijlen zoals jazz, blues en klassiek. Sinds de oprichting van het ensemble in 2006 gaven ze concerten in Nederland, België, Turkije, Indonesië, Zwitserland en Duitsland en Cyprus. In Nederland werden ze uitgenodigd op grote festivals en muziekpodia en in theaters waaronder Music Meeting in Nijmegen, het Dunya Festival in Rotterdam, RASA in Utrecht en Het Concertgebouw in Amsterdam.  Het Göksel Yılmaz Ensemble wordt gevormd door Göksel Yılmaz (zang, klassiek gitaar, saz en ud), Anne Bakker (viool), Sándor Kém (contrabas), Funda Yılmaz (zang) en Jacobus Thiele (percussie).

Het Matangi Quartet is in tweeëntwintig jaar uitgegroeid tot een van de meest prominente en veelzijdige ensembles in het Nederlandse muzieklandschap en op de internationale podia. Sinds de oprichting heeft het kwartet zich nooit beperkt tot één muziekstijl. Het is steeds nieuwe avonturen aangegaan, van klassiek tot jazz en van dance tot pop. Matangi weet hiermee een nieuw publiek warm te maken voor het strijkkwartet. Op het eigen jaarlijkse (Un)heard Music Festival presenteert Matangi werken die ten onrechte zelden of nooit te horen zijn.

De samenwerking van deze fantastische gezelschappen is een muzikale kruisbestuiving tussen klassiek -en wereldmuziek op top niveau!1e rang :   € 25,00   Normaal tarief
2e rang :   € 22,50   Normaal tarief
3e rang :   € 20,00   Normaal tarief
4e rang :   € 17,50   Normaal tarief

Stravinsky 2-gangen keuzemenu Fairuz à € 27,50

Stravinsky 2-gangen keuzemenu Fairuz à € 27,50

vr 02 dec 2022 - 18:00 uur

Maak uw theaterbezoek compleet met een 2-gangen keuzemenu voor slechts € 27,50.

U wordt twee uur voor aanvang van de voorstelling verwacht bij Stravinsky, Burg.Jansenplein 20, zodat u in alle rust van uw diner kunt genieten.

Stravinsky 3-gangen keuzemenu Fairuz à € 32,50

Stravinsky 3-gangen keuzemenu Fairuz à € 32,50

vr 02 dec 2022 - 17:30 uur

Maak uw theaterbezoek compleet met een 3-gangen keuzemenu voor slechts €32,50.

U wordt tweeënhalf uur voor aanvang van de voorstelling verwacht bij Stravinsky, Burg.Jansenplein 20, zodat u in alle rust van uw diner kunt genieten.

1e rang:   € 25,00

Anderen bestelden ook

Legends of Rock ‘n Roll (USA)  Buddy Holly, Roy Orbison & Elvis Presley  za 24 sep 2022 - 20:00 uur - Rabozaal Muziek
NIGHT FEVER  The very best of the Bee Gees (staanplaats)  vr 14 okt 2022 - 20:00 uur - Rabozaal Staanplaatsen Muziek