Het Göksel Yilmaz Ensemble en Matangi Quartet - Een ochtend met Fairuz

vr 02 dec 2022 - 20:00 uur - Middenzaal - Klassiek


Beleef samen met het Göksel Yilmaz Ensemble en Matangi Quartet een muzikale kruisbestuiving tussen klassieke muziek en wereldmuziek op topniveau. Samen laten ze Arabische en Westerse muziektradities met elkaar versmelten. Twee toonaangevende gezelschappen, verschillend én aan elkaar gewaagd, brengen een ode aan de Libanese zangeres Fairuz. Tijdens dit bijzondere concert zullen de twee ensembles, naast Fairuz-liederen die door Göksel Yilmaz zijn bewerkt voor strijkkwartet, ook fragmenten uit hun eigen repertoire ten gehore brengen.

1e rang:   € 25,00

Het spel van het multi-etnische Göksel Yılmaz Ensemble wordt vooral gekenmerkt door zijn grote ritmische kracht. Tijdens hun bijzondere optredens wordt de luisteraar meegevoerd op een muzikale reis door het leven, van verlangen tot opstand, verdriet tot intense liefde en blijdschap. Liederen uit Turkije, Libanon, Syrië en Koerdistan voeren u mee op deze reis. Daarnaast bevat het repertoire eigen composities van Yılmaz, beïnvloed door traditionele muziek en westerse stijlen zoals jazz, blues en klassiek. Sinds de oprichting van het ensemble in 2006 gaven ze concerten in Nederland, België, Turkije, Indonesië, Zwitserland en Duitsland en Cyprus. In Nederland werden ze uitgenodigd op grote festivals en muziekpodia en in theaters waaronder Music Meeting in Nijmegen, het Dunya Festival in Rotterdam, RASA in Utrecht en Het Concertgebouw in Amsterdam.  Het Göksel Yılmaz Ensemble wordt gevormd door Göksel Yılmaz (zang, klassiek gitaar, saz en ud), Anne Bakker (viool), Peter Rikkers (contrabas), Funda Yılmaz (zang) en Jacobus Thiele (percussie).

Het Matangi Quartet is in tweeëntwintig jaar uitgegroeid tot een van de meest prominente en veelzijdige ensembles in het Nederlandse muzieklandschap en op de internationale podia. Sinds de oprichting heeft het kwartet zich nooit beperkt tot één muziekstijl. Het is steeds nieuwe avonturen aangegaan, van klassiek tot jazz en van dance tot pop. Matangi weet hiermee een nieuw publiek warm te maken voor het strijkkwartet. Op het eigen jaarlijkse (Un)heard Music Festival presenteert Matangi werken die ten onrechte zelden of nooit te horen zijn.

De samenwerking van deze fantastische gezelschappen is een muzikale kruisbestuiving tussen klassiek -en wereldmuziek op top niveau!

1e rang :   € 25,00   Normaal tarief
2e rang :   € 22,50   Normaal tarief
1e rang:   € 25,00

Anderen bestelden ook

Valerius Ensemble & 3 dichters  Poëzie, Muziek en Film  za 28 jan 2023 - 14:30 uur - Middenzaal Klassiek
Laetitia Gerards en Thomas Beijer  Stichting Kamermuziek Hengelo  zo 16 apr 2023 - 15:00 uur - Waterstaatskerk Klassiek