Het Zuidelijk Toneel - De vrouw die de honden eten gaf

Deel deze pagina
wo 06 mei 2020 - 20:30 uur - Middenzaal


Één van de gruwelijkste misdaden in ons collectief geheugen: de zaak-Dutroux. Wat bewoog de vrouw die misschien iets had kunnen doen, om toch niets te doen? Michelle Martin werd de meest gehate vrouw van België, nadat zij twee kinderen in een kelder had laten verhongeren en sterven.

'De vrouw die de honden eten gaf', naar het controversiële boek van Kristien Hemmerechts, is een true crime op het toneel; met schokkende details uit Martin’s verleden en haar relatie tot ‘het beest van België’. 

1e rang:   € 18,50

In de zomer van 2012 werd België opgeschrikt door het nieuws dat Michèle Martin, de vrouw van Marc Dutroux, na 16 jaar cel vervroegd zou vrijkomen. De roman ‘De vrouw die de honden eten gaf’ zette België in 2014 opnieuw op stelten. Schrijfster Kristien Hemmerechts probeerde zich in Martin te verplaatsen, op basis van feitelijke getuigenissen en documenten. Ze stelde haar niet voor als een monster, maar als een heel gewone vrouw. Een angstige, egoïstische, laffe vrouw, dat wel, maar ook een verrassend toegewijde moeder en dochter.

Theater-coryfee, Theo d’or en Gouden Kalf winnares Marie-Louise Stheins was van meet af aan gefascineerd door de roman van Hemmerechts en gaat met de Vlaamse regisseur Julie Van den Berghe de uitdaging aan voor deze indringende voorstelling.

Dineren voorafgaand aan de voorstelling in The Green Room

Bij deze voorstelling kunt u een 2-gangen keuzemenu à € 24,50 of een 3-gangen keuzemenu à € 29,50 reserveren in theatercafé-restaurant The Green RoomKlik hier om de menukaart te bekijken. Het keuzemenu is te reserveren in stap 1 van het bestelproces onder het kopje 'Maak uw theateravond compleet!'.

Inleiding

Bij deze voorstelling wordt een inleiding gegeven. Deze kost € 2,50 en begint om 19:30 uur. De inleiding kunt u aanvinken in het bestelproces.

1e rang :   € 18,50   Normaal tarief
2e rang :   € 16,50   Normaal tarief
1e rang:   € 18,50
Ga je mee? Zet in agenda

Anderen bestelden ook

Toneelgroep Oostpool & Het Nationale Theater  Skylight  vr 30 okt 2020 - 20:30 uur - Middenzaal - ongeplaceerd Toneel
Theatergroep Suburbia  Een goed jaar  vr 06 nov 2020 - 20:00 uur - Rabozaal - ongeplaceerd Toneel
Ga je mee?
Mijn gegevens:
Gegevens van degene die u wilt uitnodigen:
Bericht:
* verplichte velden
Zet in agenda
* verplichte velden