Geachte bezoeker, In verband met het Coronavirus zijn alle geplande voorstellingen, evenementen en concerten t/m 1 juni geannuleerd. Klik hier voor meer informatie.

BarokOpera Amsterdam - De ontmaskering van Peter de Grote

Deel deze pagina
di 08 jan 2019 - 20:00 uur - Middenzaal


De vraag “wie was Peter de Grote?” is het uitgangspunt van een mozaïekvoorstelling over de Russische tsaar Peter de Grote.

Een muziektheatervoorstelling vol (spraak-)verwarring en verkleedpartijen, snorren en mutsen, historische kennis en culturele achtergronden, theatraal vuurwerk en muzikale hoogstandjes.

1e rang:   € 24,50

Peter de Grote inspireerde vele componisten. Voor deze productie heeft Barokopera Amsterdam drie "opéra-comiques" als uitgangspunt genomen: Pierre le Grand van Grétry (1790), Il Borgomastro di Saardam van Donizetti (1827) en Zar und Zimmerman van Albert Lortzing (1837).

Centraal staan twee geïdealiseerde episodes uit het leven van Peter de Grote: zijn verblijf in Zaandam als jonge “incognito timmerman” en zijn latere liefdesgeschiedenis met de eenvoudige Catherine uit Letland die hij tot zijn vrouw, en later zelfs tot Tsarina verhief.

Bij deze voorstelling wordt een inleiding gegeven. Deze kost € 2,50 en begint om 19:00 uur. De inleiding kunt u aanvinken in het bestelproces.

So Nice Theaterdiner

Bij deze voorstelling kunt u een dinerarrangement reserveren. Kijk onder 'Arrangementen' voor meer informatie. Het arrangement is te reserveren in het reserveringsproces onder het kopje 'Maak uw theateravond compleet!'

1e rang :   € 24,50   Normaal tarief
2e rang :   € 22,00   Normaal tarief
1e rang:   € 24,50
Ga je mee? Zet in agenda

Anderen bestelden ook

Brandweerman Sam (2+)  Het Grote Kampeeravontuur  vr 10 jul 2020 - 11:00 uur - Rabozaal Vrije Zit Jeugd / Familie
Brandweerman Sam (2+)  Het Grote Kampeeravontuur  vr 10 jul 2020 - 13:30 uur - Rabozaal Vrije Zit Jeugd / Familie
Ga je mee?
Mijn gegevens:
Gegevens van degene die u wilt uitnodigen:
Bericht:
* verplichte velden
Zet in agenda
* verplichte velden