George & Eran Producties en ROSE stories - De Brieven van Mia (9+)

za 28 mei 2022 - 19:30 uur - Middenzaal - ongeplaceerd


Wanneer het Syrische meisje Leila voor een vrijwilligersproject van school moet opruimen op de zolder bij de oude Joodse meneer Isa Cohen, stuit zij op een stapel oude brieven. De brieven blijken afkomstig van Mia, de in de Tweede Wereldoorlog verdwenen jeugdliefde van meneer Cohen. Vastberaden besluit Leila om het mysterie rondom de brievenschrijfster te ontrafelen. Samen met meneer Cohen komt ze terecht in een spannende speurtocht door het verleden naar het lot van Mia. Wie was die Mia en wat is er met haar gebeurd? En zou het kunnen zijn dat ze de oorlog heeft overleefd? 

De Brieven van Mia is een spannende, poëtische en muzikale voorstelling over een onwaarschijnlijke vriendschap tussen twee mensen uit twee verschillende werelden. Het is een verhaal waarin heden en verleden elkaar ontmoeten. Een verhaal over hoop en troost, over liefde en haat, over een nieuw begin na een pijnlijk geschiedenis. De Brieven van Mia is geïnspireerd op het gelijknamige en succesvolle boek van Astrid Sy. Van de makers van Woestijnjasmijntjes die in 2018 werd genomineerd voor de Zapp Theaterprijs en de Taalunie Toneelschrijfprijs.

Geen rang (vrije zit):   € 11,50

De kracht van het verhaal: dat is de kern van uitgeverij en producent ROSE stories in Amsterdam. Verschillende culturen, gelijkheid en diversiteit nemen hierbij een centrale rol in. ROSE stories vertelt verhalen middels veel verschillende soorten projecten, waarbij ze elke keer kijken hoe een verhaal het best de wereld in geholpen kan worden. Dit doet ROSE stories voor schrijvers, regisseurs en theater- en filmmakers sinds 2014. 

ROSE stories werkte voor De brieven van Mia samen met George & Eran Producties. Hun voorstellingen zijn maatschappelijk geëngageerd, persoonlijk en bevinden zich op het snijvlak van toneel en stand-up. Met humor, zelfspot en relativering worden grote maatschappelijke thema’s terug gebracht tot menselijke proporties. Ze vertellen verhalen die in een veranderend Nederland de urgentie hebben om verteld te moeten worden.Verhalen die iedereen meemaakt en die iedereen aangaan.

Geen rang (vrije zit) :   € 11,50   Normaal tarief
Geen rang (vrije zit) :   € 9,50   CJP / Jeugd
1e rang :   € 11,50   Normaal tarief
1e rang :   € 9,50   CJP / Jeugd
2e rang :   € 10,00   Normaal tarief
2e rang :   € 8,50   CJP / Jeugd

'Steeds ligt de ontroering om de hoek' | De Volkskrant ★★★★

'Veel meer dan een avonturenverhaal' | NRC ★★★★

Geen rang (vrije zit):   € 11,50

Anderen bestelden ook

  Bumba op reis (1+)  zo 19 jun 2022 - 13:30 uur - Rabozaal Jeugd
De Grote Race  Paw Patrol Live (2+)  wo 22 jun 2022 - 13:30 uur - Rabozaal Jeugd