Tarwa N-Tiniri & Thijs Borsten - De betovering van Desert Blues

wo 26 okt 2022 - 20:00 uur - Middenzaal


Een nieuw concert- en theaterprogramma met de spectaculaire Marokkaanse desert blues band Tarwa N-Tiniri en grensverleggend Nederlandse pianist en theatermaker Thijs Borsten.

De betovering van Desert Blues bestaat uit een concert en een korte film, waarin cultureel programmeur Hassan Elammouri het publiek mee-neemt naar het gebied in Marokko waar de 6-koppige band vandaan komt. Hassan liet Thijs kennis maken met de muzikanten van Tarwa N-Tiniri. Zij spelen ‘desert blues’, een uniek genre dat alleen in de Sahara gemaakt wordt. De band staat bekend om haar eigentijdse benadering van deze muzieksoort en het gebruik van teksten van dichters uit de buurt van Ouarzazate.

1e rang:   € 19,50

Thijs is een zoon van operazangers; al op jonge leeftijd wordt hij gegrepen door muziek. Na zijn opleiding als improviserend musicus aan het Sweelinck Conservatorium, ontplooit hij zich op vele fronten. Hij is niet alleen pianist in binnen- en buitenland, maar is ook actief als componist en producent.

Vanaf 1998 maakt Thijs beeldende muziekvoorstellingen voor kinderen, jongeren en volwassenen. Vanuit zijn brede belangstelling voor bijzondere muziekstijlen laat hij het publiek in de serie De Uitdaging kennis maken met de mensen achter de muziek. Hij werkt onder meer samen met Tania Kross, Carlos Denia, Izaline Calister, Mola Sylla, Neco Novellas, Mathilde Santing, Zoumana Diarra, Ernst Daniel Smid, Fernando Lameirinhas, Giovanca, Dina Medina en Jeroen Zijlstra.
Dit resulteert vervolgens in nieuwe voorstellingen die dieper ingaan op de artiest en hun achtergrond: Weg van Spanje, Weg van Cuba en Weg van Kaapverdië, Het eiland van mijn vader en Kind van twee werelden. Thijs bezoekt samen met diverse artiesten hun geboorteland en maakt er met filmbeelden een muzikaal reisverslag van.

De veelzijdigheid en brede belangstelling van Thijs beperkt zich niet tot musiceren, hij brengt mensen ook samen en stimuleert hen om uiting te geven aan de vele mogelijkheden die het podium hen biedt. Hij opereert grensverleggend. De Betovering van Desert Blues is daar opnieuw een prachtig voorbeeld van.

1e rang :   € 19,50   Normaal tarief
2e rang :   € 17,50   Normaal tarief

Stravinsky 2-gangen keuzemenu Thijs Borsten à € 27,50

Stravinsky 2-gangen keuzemenu Thijs Borsten à € 27,50

wo 26 okt 2022 - 18:00 uur

Maak uw theaterbezoek compleet met een 2-gangen keuzemenu voor slechts € 27,50.

U wordt twee uur voor aanvang van de voorstelling verwacht bij Stravinsky, Burg.Jansenplein 20, zodat u in alle rust van uw diner kunt genieten.

Stravinsky 3-gangen keuzemenu Thijs Borsten à € 32,50

Stravinsky 3-gangen keuzemenu Thijs Borsten à € 32,50

wo 26 okt 2022 - 17:30 uur

Maak uw theaterbezoek compleet met een 3-gangen keuzemenu voor slechts €32,50.

U wordt tweeënhalf uur voor aanvang van de voorstelling verwacht bij Stravinsky, Burg.Jansenplein 20, zodat u in alle rust van uw diner kunt genieten.

1e rang:   € 19,50

Anderen bestelden ook

Tavares  In concert (staanplaatsen)  za 17 sep 2022 - 20:00 uur - Rabozaal Staanplaatsen Muziek
Legends of Rock ‘n Roll (USA)  Buddy Holly, Roy Orbison & Elvis Presley  za 24 sep 2022 - 20:00 uur - Rabozaal Muziek