Hengelo Leest en Schouwburg Hengelo presenteren - Cultuurpodium Hengelo

Deel deze pagina
zo 27 dec 2020 - 15:00 uur - Middenzaal - ongeplaceerd


Cultuurpodium Hengelo hervat het seizoen op zondag 27 december in Schouwburg Hengelo met een programma vol muziek, literatuur, poëzie en beeldende kunst. Omdat er vanwege de RIVM-maatregelen maximaal 30 bezoekers zijn toegestaan, zal deze editie ook worden uitgezonden door 1Twente.

Entree is gratis. Vanwege de coronamaatregelen dient u wel te reserveren. Als u via de site kaarten bestelt ontvangt u gratis e-tickets. Er zijn 30 kaarten beschikbaar.

Geen rang (vrije zit):   € 0,00

Voor de muziek zorgt dit keer het dreampop-duo ISLE, dat bestaat uit Lise Low en Arjan de Wit. Hun nummers creëren dankzij de stem van zangeres Lise en de elektronische muziek van Arjan een poëtische droomwereld.

Een ander duo, de Hengelose schrijvers Rob Bruntink en Mariska Overman, komt bij het Cultuurpodium vertellen over het deze maand verschenen boek ‘Ik weet niet wat ik zeggen moet’. Het is een praktische gids vol tips en adviezen om gesprekken te voeren over dood verlies en rouw. Bruntink en Overman hebben samen advies- en communicatiebureau Morbidee opgericht, dat de dood bespreekbaar wil maken.

Kunstenares Carlijn Kingma wordt geïnterviewd over haar expositie ‘Architectuur van het onzichtbare’, die momenteel te zien is in het Rijksmuseum Twenthe. Haar verfijnde tekeningen laten utopische landschappen zien, voorstellingen van hoe de wereld eruit zou kunnen zien. Haar collega (en wiskundige) Rinus Roeloefs is te gast vanwege zijn geometrische sculpturen die staan opgesteld op het Hengelose stationsplein. De beelden werden eerder tentoongesteld in Barcelona.

Voor de poëzie zorgt dit keer de 18-jarige Brecht Reintsema, die eerder dit jaar haar eerste dichtbundel ‘Dageraad – Gedichten door de vier seizoenen heen’ presenteerde. Ook stadsdichter Hettie Franken zal het programma voorzien van poëtische bespiegelingen.

Wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten van Cultuurpodium Hengelo? Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief.

Geen rang (vrije zit) :   € 0,00   Normaal tarief
Geen rang (vrije zit):   € 0,00
Ga je mee? Zet in agenda

Anderen bestelden ook

Magda Nij Bijvank, Esther Groenenberg en Dirk Schreuders  HELD VOOR 1 DAG  vr 12 feb 2021 - 20:00 uur - Middenzaal - ongeplaceerd Muziektheater
Verplaatst: European Philharmonia  Tribute to Hans Zimmer  vr 12 feb 2021 - 20:00 uur - Rabozaal Muziek
Ga je mee?
Mijn gegevens:
Gegevens van degene die u wilt uitnodigen:
Bericht:
* verplichte velden
Zet in agenda
* verplichte velden