Hengelo Leest en Schouwburg Hengelo presenteren - Cultuurpodium Hengelo

Deel deze pagina
zo 27 sep 2020 - 15:00 uur - Middenzaal - ongeplaceerd


Cultuurpodium Hengelo is een maandelijks evenement dat wordt georganiseerd door Schouwburg Hengelo en stichting Hengelo Leest.

Elke laatste zondagmiddag van de maand (van september t/m april) is er in de schouwburg een afwisselend programma met gasten uit de literatuur, beeldende kunst, muziek en podiumkunst.

Entree is gratis. Vanwege de coronamaatregelen dient u wel te reserveren. Als u via de site kaarten bestelt ontvangt u gratis e-tickets.

Geen rang (vrije zit):   € 0,00

Schrijvers, dichters en kunstenaars worden geïnterviewd en delen hun werk met het publiek. Ook is er iedere editie een muzikaal optreden van een artiest. Cultuurpodium Hengelo begint op de laatste zondag van de maand om 15 uur en vindt plaats in de Middenzaal.

Op 27 september is onder meer presentator en schrijfster Dorothée Loorbach uit Enschede te gast. Zij schreef het boek ‘Blut’ over haar leven zonder geld en de weg naar rijkdom. Loorbach zat vier jaar geleden nog aan de grond, maar voelt zich nu naar eigen zeggen ‘rijker dan ooit’. Zangeres, theatermaakster en dichter Johanneke ter Steege tekent tijdens de komende editie voor de muziek. Ze had eerder succes met haar theatertour ‘Muntjes duiken tussen haaien’.

Beeldend kunstenaars Esther de Vries en Heleen van der Veen zijn te gast om te vertellen over hun bijdragen aan het sokkelproject 'Achter de basiliek’. Negen vrouwelijke kunstenaars hebben hiervoor zeer persoonlijke werken gemaakt die zijn geïnspireerd op het thema 75 jaar vrijheid. De expositie is nog tot maart 2021 te zien in de achtertuin van de Lambertusbasiliek.

Michelle Visser is te gast om te komen vertellen over haar boek 'Geluk komt in de zomer' en interieurarchitect Erika Schindler legt namens een groep kunstenaars uit wat er op het Marktplein van Hengelo zou moeten gebeuren.

Wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten van Cultuurpodium Hengelo? Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief.

Geen rang (vrije zit) :   € 0,00   Normaal tarief
Geen rang (vrije zit):   € 0,00
Ga je mee? Zet in agenda

Anderen bestelden ook

Verplaatst: Johnny de Mol  Hier is de Mol!  do 18 mrt 2021 - 20:00 uur - Rabozaal Show
Casier & Dies  Moes (2+)  zo 21 mrt 2021 - 11:00 uur - Middenzaal - ongeplaceerd Jeugd
Ga je mee?
Mijn gegevens:
Gegevens van degene die u wilt uitnodigen:
Bericht:
* verplichte velden
Zet in agenda
* verplichte velden