Geachte bezoeker, In verband met het Coronavirus zijn alle geplande voorstellingen, evenementen en concerten t/m 1 juni geannuleerd. Klik hier voor meer informatie.

Hengelo Leest en Schouwburg Hengelo presenteren - Cultuurpodium Hengelo

Deel deze pagina
zo 23 feb 2020 - 15:00 uur - Wolvecampfoyer


Het programma van de tweede editie van Cultuurpodium Hengelo is weer een mix van muziek, literatuur, poëzie en beeldende kunst. Met theatermaakster en dichter Regine Hilhorst, kunstenaars Henk Lassche en Willemijn Calis, schrijver Christian Nijhof, stadsdichter Hettie Franken en muziek van Vocalgroup Ofkoors.

Entree is gratis.

Theatermaakster en dichter Regine Hilhorst is te gast bij de tweede editie van het Cultuurpodium Hengelo op zondag 23 februari. Zij schreef onlangs het boek ‘Hoe zeg je dag als je iemand niet kunt missen’. Van deze troostbundel met columns en gedichten voor de achterblijvers na het overlijden van een geliefde zijn in korte tijd al duizend exemplaren verkocht.

Kunstenaar Henk Lassche komt vertellen over de expositie over de familie Haanstra, die hij heeft samengesteld in de Wolvecampfoyer van de schouwburg. De bekendste telg van deze kunstenaarsfamilie was cineast en schilder Bert Haanstra. Daarnaast is de Enschedese beeldend kunstenares Willemijn Calis te gast, eerder genomineerd voor de Talentprijs van de provincie Overijssel. Ze wisselt in haar werk schilderen af met tekenen, stopmotion, animatie, performance en audiowerk.

Schrijver Christian Nijhof wordt geïnterviewd over zijn nieuwe boek ‘Alleen op reis – van mijn hoofd naar mijn hart’. Hierin beschrijft Nijhof hoe een rondreis door Thailand zijn leven veranderde. Stadsdichter Hettie Franken ontvangt de gasten in dichtvorm en draagt voor uit eigen werk en voor de muziek tijdens het Cultuurpodium Hengelo zorgt Vocalgroup Ofkoors.  

Cultuurpodium Hengelo wordt van september tot en met april elke laatste zondag van de maand georganiseerd door de stichting Hengelo Leest en Schouwburg Hengelo. Het programma duurt van 15 tot 17 uur. De toegang is gratis.

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief van Cultuurpodium Hengelo.

Anderen bestelden ook

  Preview seizoen 2020-2021  di 09 jun 2020 - 20:00 uur - Rabozaal Muziek
Ga je mee?
Mijn gegevens:
Gegevens van degene die u wilt uitnodigen:
Bericht:
* verplichte velden
Zet in agenda
* verplichte velden