Hengelo Leest en Schouwburg Hengelo presenteren - Cultuurpodium Hengelo

Deel deze pagina
zo 26 jan 2020 - 15:00 uur - Wolvecampfoyer


Schouwburg Hengelo en stichting Hengelo Leest houden op zondagmiddag 26 januari de eerste editie van Cultuurpodium Hengelo. In het programma is ruimte voor muziek, literatuur, poëzie en beeldende kunst. Te gast is onder andere Twentse muziekgezelschap Tweeduuster, dat momenteel een succesvolle theatertour maakt.

Entree is gratis.

Cultuurpodium Hengelo begint om 15 uur in de Wolvecampfoyer van Schouwburg Hengelo. Daar is ook de expositie ‘Diva’s en Divo’s’ te zien met foto’s van het kunstenaarscollectief Het Wilde Oog. Kunstenaar Hans Lemmerman wordt hierover geïnterviewd. Verder is deze middag kunstenaar Derya Zenginoglu te gast. Haar werk kan worden omschreven als een hybride kunstvorm van materialen en nieuwe media.

Voormalig stadsdichter John Heymans zorgt voor de literaire invulling van het Cultuurpodium. Hij schreef onlangs de monografie ‘Arabesk’ over componist Simeon ten Holt (bekend van de Canto Ostinato) en wordt over zijn boek geïnterviewd. Daarnaast leest Robert van der Meulen 99-woorden-verhalen voor. Zijn ultrakorte verhalen staan wekelijks in de Twentsche Courant Tubantia en een aantal daarvan is gepubliceerd in de verhalenbundel ‘Kort en Prachtig’. Ook Hettie Franken, stadsdichter van Hengelo, is aanwezig om uit eigen werk voor te dragen.

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief van Cultuurpodium Hengelo. 

Anderen bestelden ook

Casier & Dies  Moes (2+)  zo 21 mrt 2021 - 11:00 uur - Middenzaal - ongeplaceerd Jeugd
Casier & Dies  Moes (2+)  zo 21 mrt 2021 - 15:00 uur - Middenzaal - ongeplaceerd Jeugd
Ga je mee?
Mijn gegevens:
Gegevens van degene die u wilt uitnodigen:
Bericht:
* verplichte velden
Zet in agenda
* verplichte velden