Hengelo Leest en Schouwburg Hengelo presenteren - Cultuurpodium Hengelo

Deel deze pagina
zo 24 okt 2021 - 15:00 uur - Wolvecampfoyer


Cultuurpodium Hengelo is een maandelijks evenement dat wordt georganiseerd door Schouwburg Hengelo en stichting Hengelo Leest.

Elke laatste of één na laatste zondagmiddag van de maand (van september t/m april) is er in de schouwburg een afwisselend programma met gasten uit de literatuur, beeldende kunst, muziek en podiumkunst.

De toegang is gratis. Vanwege de coronamaatregelen dient u wel te reserveren. Als u via de site kaarten bestelt ontvangt u gratis e-tickets.

Geen rang (vrije zit):   € 0,00

Kunstenaar Renata de Frankrijker is zondag 24 oktober te gast bij de tweede editie van het Cultuurpodium Hengelo. Zij houdt een presentatie met beelden uit haar film ‘Het spoor terug’. Daarin vertellen zes voormalige Italiaanse textielarbeiders over hun reis naar Twente in de jaren zestig, over hun integratie in Nederland en hoe zij na de teloorgang van de textielindustrie de draad weer hebben opgepakt in Twente. 

Het programma van Cultuurpodium Hengelo is ook dit keer weer een mix van muziek, boeken en beeldende kunst. De muzikale intermezzo’s worden deze keer verzorgd door Marcel LeBlanc (gitaar) en Bert van der Veen (piano en accordeon). Zij vertolken samen een breed repertoire van blues, folk, klassiek, jazz en Latijns-Amerikaanse muziek.

Tekstschrijver en muzikant Martin ter Denge wordt geïnterviewd over zijn boek ‘Tukkerspotten’. Daarin ontleedt hij in alfabetische volgorde de culturele psyche van de doorsnee Twentenaar. Ter Denge pakt clichés hard aan en zet ze zó flink in een ander perspectief dat je denkt: ‘Dat ha’k nog neet dacht!’

Fotograaf Jasper Abels behoort tot de internationale top van eigenzinnige modefotografen. Met de tentoonstelling ‘Pretty Sorrow’ in museum No Hero in Delden neemt hij de kijker mee in een sprookjeswereld die niet altijd blijmoedig blijkt te zijn. Diep ingrijpende persoonlijke ervaringen zet hij om in droevige schoonheid. 

Journalist Bert Groenman schreef een biografie over Wolter Lemstra, een veelzijdig dienaar van het openbaar bestuur. Begin 1991, op de top van zijn ambtelijke carrière in Den Haag, maakte Lemstra de overstap naar het burgemeesterschap van Hengelo. Daar had hij een levendig aandeel in de discussies rond de beoogde Dubbelstad en Twentestad.

Wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten van Cultuurpodium Hengelo? Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief.

Geen rang (vrije zit) :   € 0,00   Normaal tarief
Geen rang (vrije zit):   € 0,00
Ga je mee? Zet in agenda

Anderen bestelden ook

Hengelo Leest en Schouwburg Hengelo presenteren  Cultuurpodium Hengelo  zo 27 mrt 2022 - 15:00 uur - Wolvecampfoyer Diversen
Hengelo Leest en Schouwburg Hengelo presenteren  Cultuurpodium Hengelo  zo 24 apr 2022 - 15:00 uur - Wolvecampfoyer Diversen
Ga je mee?
Mijn gegevens:
Gegevens van degene die u wilt uitnodigen:
Bericht:
* verplichte velden
Zet in agenda
* verplichte velden