Hengelo Leest en Schouwburg Hengelo presenteren - Cultuurpodium Hengelo

zo 24 apr 2022 - 15:00 uur - The Green Room - Diversen


Cultuurpodium Hengelo is een maandelijks evenement dat wordt georganiseerd door Schouwburg Hengelo en stichting Hengelo Leest. 

Deze editie zijn Ton Ouwehand, Remco Dikken, Hanneke van Schooten, Ellie Bloemendaal en Anje Gnodde te gast. 

Let op!
De toegang is gratis, maar vanwege het beperkte aantal plaatsen is reserveren aan te bevelen. Als u via de site kaarten bestelt ontvangt u gratis e-tickets.

Geen rang (vrije zit):   € 0,00

Het programma van Cultuurpodium Hengelo is ook dit keer weer een mix van muziek, literatuur en beeldende kunst. De gasten zijn:

Ton Ouwehand
Muzikant-journalist Ton Ouwehand bracht een paar jaar geleden een biografie uit over componist Harry Bannink, die veel samenwerkte met tekstdichter Willem Wilmink. Mede aan de hand daarvan heeft hij in het centrum van Enschede een wandelroute uitgezet over het duo Bannink-Wilmink, waarvoor al veel belangstelling is getoond. Op het Cultuurpodium zal hij daar iets over vertellen en samen met zijn trio enkele bijbehorende liedjes vertolken.

Remco Dikken
De schilderijen en tekeningen van Remco Dikken laten een voorkeur voor het alledaagse zien, voor onderwerpen uit zijn directe omgeving. Verstilde taferelen van alledaagse voorwerpen en situaties in zorgvuldig opgebouwde composities. Zijn werk is al jaren in diverse galerieën en musea te zien. Hier gaat hij in gesprek over zijn zoektocht naar beeld.

Hanneke van Schooten
Dichter Hanneke van Schooten liet zich voor haar dertiende bundel inspireren door de Franse schrijver Marcel Proust en zijn ideeën over tijd. Tegenover zijn zevendelige romancyclus die in totaal 1,25 miljoen woorden omvat, zet zij met haar Geheugenkathedraal een cyclus van compacte gedichten.

Ellie Bloemendaal
Ellie Bloemendaal stapte na een aantal jaren AKI richting mode over naar de vakschool Schoonhoven. In 2011 is ze daar afgestudeerd als goudsmid. Sinds ze in 2018 de polymeerklei heeft ontdekt, is het plaatje compleet: schilderen met klei en het smeden van edelmetalen. Het begint elke keer weer als een ontdekkingsreis en het verrassende eindresultaat is waar zij haar voldoening uit haalt. 

Anje Gnodde
Anje Gnodde werkt als speltherapeut met kinderen met een communicatieve beperking. Daarnaast is zij docent schrijftechnieken aan de Schrijversvakschool Groningen. Recentelijk verscheen haar jeugdboek Mick, over een jongen wiens vader een hartaanval heeft gekregen en daarna in het ziekenhuis is beland.

Nieuwsbrief
Wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten van Cultuurpodium Hengelo? Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief.

Geen rang (vrije zit) :   € 0,00   Normaal tarief
Geen rang (vrije zit):   € 0,00

Anderen bestelden ook

Hengelo Leest en Schouwburg Hengelo presenteren  Cultuurpodium Hengelo  zo 18 dec 2022 - 15:00 uur - Middenzaal - ongeplaceerd Diversen
Hengelo Leest en Schouwburg Hengelo presenteren  Cultuurpodium Hengelo  zo 30 apr 2023 - 15:00 uur - Middenzaal - ongeplaceerd Diversen