Hengelo Leest en Schouwburg Hengelo presenteren - Cultuurpodium Hengelo

zo 19 dec 2021 - 15:00 uur - Wolvecampfoyer


Cultuurpodium Hengelo is een maandelijks evenement dat wordt georganiseerd door Schouwburg Hengelo en stichting Hengelo Leest. Elke laatste of één na laatste zondagmiddag van de maand (van september t/m april) is er in de schouwburg een afwisselend programma met gasten uit de literatuur, beeldende kunst, muziek en podiumkunst. Deze editie zijn Wouter Munsterman, Gonda Steffens, Dick Schlüter, Remco Dikken en Annette Evertzen te gast.

Het programma duurt van 15:00 uur tot 16:30 uur en de toegang is gratis. Vanwege de coronamaatregelen dient u wel te reserveren. Als u via de site kaarten bestelt ontvangt u gratis e-tickets.

Geen rang (vrije zit):   € 0,00

Het programma van deze vierde editie van het Cultuurpodium is ook dit keer weer een mix van muziek, boeken, poëzie en beeldende kunst.

Wouter Munsterman
Wouter Munsterman is de komende twee jaar stadsdichter van Hengelo. Op zondag 19 december maakt hij zijn debuut op het Cultuurpodium Hengelo in de Wolvecampfoyer van Schouwburg Hengelo. Hij zal de middag afsluiten met een ter plekke gemaakt sneldicht. Naast zijn rol als stadsdichter is Wouter Munsterman ook actief als pianist en muziekdocent bij Oyfo en ArtEZ Conservatorium. Vanuit die professie neemt hij zondag twee leerlingen mee, die de muzikale intermezzo’s zullen verzorgen.

Gonda Steffens
Gonda Steffens is afgestudeerd in schilderen aan de AKI-ArtEZ Enschede. Ze heeft verre reizen gemaakt en is gefascineerd door de kwetsbare mens en zijn veerkracht. Hoe men overleeft in moeilijke omstandigheden. In haar atelier probeert ze deze indrukken tot een eenvoudig beeld terug te brengen. Ze exposeert deze maand in Schouwburg Hengelo.

Dick Schlüter
Dick Schlüter, voormalig provinciedichter van Overijssel (2011-2013) en stadsdichter van Enschede (2021-2023), geeft in zijn nieuwe bundel Oostlandse gedichten een karakteristiek van de regio Twente; een stedelijk, agrarisch én natuurlijk deel van Nederland, waar paarden, vuur en nabuurschap culturele waarden zijn.

Remco Dikken
De schilderijen en tekeningen van Remco Dikken laten een voorkeur voor het alledaagse zien, voor onderwerpen uit zijn directe omgeving. Verstilde taferelen van alledaagse voorwerpen en situaties in zorgvuldig opgebouwde composities. Zijn werk is als sinds jaren in diverse galerieën en musea te zien. Hier gaat hij in gesprek over zijn zoektocht naar beeld.

Annette Evertzen
Annette Evertzen schetst in naar nieuwste boek Sober en nijver een beeld van de geschiedenis van de doopsgezinde families in Borne. Lang voor de opkomst van Spanjaard, zorgde deze kleine, strenggelovige gemeenschap ervoor dat Borne in de 17e eeuw de bakermat vormde van de Twentse textielindustrie.

Vanwege de coronamaatregelen dienen bezoekers wel te reserveren; er zijn maximaal 50 vaste zitplaatsen beschikbaar.
Ook is een coronatoegangsbewijs plus legitimatie noodzakelijk.

Wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten van Cultuurpodium Hengelo? Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief.

Geen rang (vrije zit) :   € 0,00   Normaal tarief
Geen rang (vrije zit):   € 0,00

Anderen bestelden ook

Hengelo Leest en Schouwburg Hengelo presenteren  Cultuurpodium Hengelo  zo 24 apr 2022 - 15:00 uur - The Green Room Diversen
Joost x Roedie  Uitgespeeld  zo 06 nov 2022 - 14:00 uur - Rabozaal Diversen