Hengelo Leest en Schouwburg Hengelo presenteren - Cultuurpodium Hengelo

Deel deze pagina
zo 28 nov 2021 - 15:00 uur - Wolvecampfoyer


Cultuurpodium Hengelo is een maandelijks evenement dat wordt georganiseerd door Schouwburg Hengelo en stichting Hengelo Leest. Elke laatste of één na laatste zondagmiddag van de maand (van september t/m april) is er in de schouwburg een afwisselend programma met gasten uit de literatuur, beeldende kunst, muziek en podiumkunst. Deze editie zijn Arent en Danya Weevers, Arjan Mulder en Hanneke van Schooten te gast. De muzikale omlijsting is in handen van de viermans formatie Groundhog.

De toegang is gratis. Vanwege de coronamaatregelen dient u wel te reserveren. Als u via de site kaarten bestelt ontvangt u gratis e-tickets.

Geen rang (vrije zit):   € 0,00

Arent en Danya Weevers zijn zondag 28 november te gast bij de derde editie van Cultuurpodium Hengelo. Arent is theoloog en kunstenaar. Hij werkt als studentenpastor en is predikant bij de Protestantse Gemeente in Hengelo. Zijn media-installaties zijn meermaals bekroond. Hij wordt geïnterviewd over zijn boek ‘Mijmeringen. Over kunst, lichaam en religie’, dat een verdiepend inzicht biedt in zijn werk en zijn drijfveren. Danya Weevers studeerde af als modeontwerper en heeft haar eigen, gelijknamige modelabel. De kleding is gemaakt van stoffen die ecologisch en fairtrade zijn geproduceerd. Duurzaamheid betekent voor Danya teruggeven aan mens, dier en natuur wat je neemt. En als het kan, geef je meer. Samen met haar vader Arent exposeert ze in november en december in ‘Zie de Vide’ van Schouwburg Hengelo. 

Het programma van Cultuurpodium Hengelo is ook dit keer weer een mix van muziek, boeken, poëzie en beeldende kunst. De muzikale intermezzo’s worden ditmaal verzorgd door de viermans bluesformatie Groundhog. De Hengelose (oud-)biowetenschapper, filosoof en reisjournalist Arjan Mulder schreef met Hoe nietsdoen de wereld redt een persoonlijk manifest voor een leefbare aarde. Hij ging hiervoor te rade bij oude inheemse en oosterse culturen. Loslaten is het geheim. Dichter Hanneke van Schooten liet zich voor haar dertiende bundel inspireren door de Franse schrijver Marcel Proust en zijn ideeën over tijd. Tegenover zijn zevendelige romancyclus die in totaal 1,25 miljoen woorden omvat, zet zij met haar Geheugenkathedraal een cyclus van compacte gedichten. Het programma duurt van 15.00 – 17.00 u. De toegang is gratis. Vanwege de coronamaatregelen dienen bezoekers wel te reserveren. Ook is een coronatoegangsbewijs plus legitimatie noodzakelijk.

Geen rang (vrije zit) :   € 0,00   Normaal tarief
Geen rang (vrije zit):   € 0,00
Ga je mee? Zet in agenda

Anderen bestelden ook

Hengelo Leest en Schouwburg Hengelo presenteren  Cultuurpodium Hengelo  zo 23 jan 2022 - 15:00 uur - Wolvecampfoyer Diversen
  Preview seizoen 2022-2023  wo 06 apr 2022 - 20:00 uur - Rabozaal Dans
Ga je mee?
Mijn gegevens:
Gegevens van degene die u wilt uitnodigen:
Bericht:
* verplichte velden
Zet in agenda
* verplichte velden