Hengelo Leest en Schouwburg Hengelo presenteren - Cultuurpodium Hengelo

zo 22 jan 2023 - 15:00 uur - Middenzaal - ongeplaceerd - Diversen

Stichting Hengelo Leest organiseert maandelijks een editie van Cultuurpodium Hengelo. Eens per maand op zondagmiddag is er in de schouwburg een afwisselend programma met gasten uit de literatuur, beeldende kunst, muziek en andere podiumkunsten. Deze editie vindt plaats in de Middenzaal. Dit keer zijn Simone Zacharias, Luc Jehee, Liselot Hoppen en Miriam Janssen te gast. De muzikale omlijsting is in handen van pianist/componist Erwin Strikker, die een jazzy repertoire ten gehore zal brengen.

De toegang is gratis, maar reserveren is aan te bevelen.

Wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten van Cultuurpodium Hengelo? Dan kunt u zich hier aanmelden voor de nieuwsbrief.

 

Geen rang (vrije zit):   € 0,00

Het programma van Cultuurpodium Hengelo is ook dit keer weer een mix van muziek, literatuur en beeldende kunst. De gasten zijn:

Simone Zacharias
Het schilderwerk van beeldend kunstenaar Simone Zacharias nodigt de kijker uit voor een wandeling door een surreële wereld, waarin zij eigengemaakte sjablonen van insecten, dieren en mythische wezens heeft verstopt. Mensen zijn op haar schilderijen niet te vinden. Het is een tussengebied waarin zich abstracte en concrete structuren met elkaar mengen, een fantastische tuin die Simone Zacharias op steeds nieuwe, vindingrijke uitstapjes doorkruist.

Luc Jehee
De Enschedese textielfabrikant Gerrit Jan van Heek jr. werd in navolging van zijn tijdgenoot Jac. P. Thijsse een natuurbeschermer avant la lettre. Zijn activiteiten waren van doorslaggevende betekenis voor de oprichting in 1932 van de Stichting Het Overijssels Landschap. Publicist Luc Jehee en fotograaf Mark van Veen plaatsen in hun boek In het hart van het Overijsselse landschap die ontwikkeling in historisch perspectief. Over deze onderbelichte erfenis van de textielindustrie komt Luc Jehee een nadere toelichting geven.

Liselot Hoppen
Binnen de kunst van Liselot Hoppen bewegen we in een ruimte van verschuivingen: een ogenschijnlijke tegenspraak van tijd en vorm. Op zoek naar de essentie van het werk zal ze eerst moeten afdalen naar de essentie van het maken, om tot het gewenste resul­taat te komen. Haar werken zijn vrij van vooropgezette bedoelingen en vloeien voort uit een bepaald zelfbewustzijn. Ze neemt je graag mee in een terugblik op haar creatieve proces.

Miriam Janssen
Miriam Janssen is psycholoog, schrijfster en docent creatief schrijven. Sinds 1989 woont zij in Borne, waar zij in 2004 begon met De TalenTuin. In haar boek Zaaien in de TalenTuin geeft ze een blik achter de schermen van dertig jaar schrijf- en lesgeefpraktijk.

Geen rang (vrije zit) :   € 0,00   Normaal tarief
Geen rang (vrije zit):   € 0,00

Anderen bestelden ook

  Preview theaterseizoen 2024-2025  di 07 mei 2024 - 20:00 uur - Rabozaal Dans
Twents Jeugd Harmonie Orkest (TJHO), jeugdorkest van Muziekvereniging Armonia  TJHOrrible (9+)  za 30 sep 2023 - 20:00 uur - Rabozaal Regionaal