Hengelo Leest en Schouwburg Hengelo presenteren - Cultuurpodium Hengelo

zo 18 dec 2022 - 13:30 uur - Middenzaal - ongeplaceerd - Diversen


Stichting Hengelo Leest organiseert maandelijks een editie van Cultuurpodium Hengelo. Eens per maand op zondagmiddag is er in de schouwburg een afwisselend programma met gasten uit de literatuur, beeldende kunst, muziek en andere podiumkunsten. Deze editie vindt om plaats in de Middenzaal. Dit keer zijn Henny Everts, Lynne Greenaway, Ronald van de Vate en Noortje Zurburg te gast. De muzikale omlijsting is in handen van Ton Ouwehand, die met zijn Trio 054 een jazzy repertoire ten gehore zal brengen.

Let op! In verband met de WK voetbal finale in Qatar is de aanvangstijd vervroegd naar 13.30 uur. De toegang is gratis, maar reserveren is aan te bevelen.

Wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten van Cultuurpodium Hengelo? Dan kunt u zich hier aanmelden voor de nieuwsbrief.

Geen rang (vrije zit):   € 0,00

Het programma van Cultuurpodium Hengelo is ook dit keer weer een mix van muziek, literatuur en beeldende kunst. De gasten zijn:

Henny Everts
Oud-directeur/hoofdredacteur Henny Everts gaat met journalist Gijs Eijsink in gesprek over zijn biografie Jongen van Kotte. Daarin beschrijft Peter Schavemaker het soms turbulente privé- en journalistieke leven van Everts (75), die tien jaar geleden met pensioen ging bij de regionale omroep RTV Oost die hij 22 jaar leidde. Ook tal van andere betrokkenen laten in het boek in een serie interviews hun licht over de regionale omroep schijnen.

Lynne Greenaway
Lynne Greenaway is een professionele Canadese fotografe; geboren en getogen in Burlington, Ontario, nu woonachtig in Hengelo. Ze legt zich toe op portretten en naakten met haar duidelijke signatuur: hoog contrast esthetiek. Vooral gericht op onderwerpen die vrouwen bezighouden en zelfreflectie, altijd resulterend in iets prachtigs om naar te kijken. Haar Black Dahlia serie is ontstaan vanuit haar obsessie met clair-obscur belichting en haar nieuwsgierigheid naar wat ze met deze hoge contrast belichting-stijl zou kunnen creëren.

Ronald van de Vate
Filmregisseur Bert Haanstra (1916-1997) won als eerste Nederlander een Oscar. Goors ‘beroemdste zoon’ ontving die belangrijke prijs in 1960 voor zijn film Glas in de categorie korte documentaire. Ronald van de Vate, Haanstra-kenner uit Woudenberg, vertelt in zijn boek Hart voor Glas allerlei wetenswaardigheden rond deze film.

Noortje Zurburg
Noortje Zurburg verkent in haar werk de gevoelsmatige noodzaak van de mens tot veiligheid en voorspelbaarheid. Dit doet ze door alledaagse en ongecompliceerde beelden te schilderen, waar ze met een spijker in krast. De grove verstoringen in het beeld brengen een discussie tot stand over de scheppende kracht van vernieling. De zichtbare 'littekens' op het doek laten een nieuwe, nog niet verkende werkelijkheid zien die pas zichtbaar kon worden doordat de status quo abrupt verstoord werd.

Geen rang (vrije zit) :   € 0,00   Normaal tarief
Geen rang (vrije zit):   € 0,00

Anderen bestelden ook

Hengelo Leest en Schouwburg Hengelo presenteren  Cultuurpodium Hengelo  zo 26 mrt 2023 - 15:00 uur - Middenzaal - ongeplaceerd Diversen
  Preview theaterseizoen 2023-2024  di 04 apr 2023 - 20:00 uur - Rabozaal Diversen