Hengelo Leest en Schouwburg Hengelo presenteren - Cultuurpodium Hengelo

zo 30 okt 2022 - 15:00 uur - Wolvecampfoyer - Diversen


Stichting Hengelo Leest organiseert maandelijks een editie van Cultuurpodium Hengelo. Eens per maand op zondagmiddag is er in de schouwburg een afwisselend programma met gasten uit de literatuur, beeldende kunst, muziek en andere podiumkunsten. Deze editie zijn Paul Abels, Karin Hoogesteger, Almar Otten en Wynand Buursink te gast. De muzikale omlijsting is in handen van vocal group ofKOORS.

De toegang is gratis, maar reserveren is aan te bevelen.

Wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten van Cultuurpodium Hengelo?
Dan kunt u zich hier aanmelden voor de nieuwsbrief.

Geen rang (vrije zit):   € 0,00

Het programma van Cultuurpodium Hengelo is ook dit keer weer een mix van muziek, literatuur en beeldende kunst. De gasten zijn:

Paul Abels
Paul Abels werkte na afronding van zijn studie Nederlands o.a. als journalist en in het onderwijs. In 2005 richtte hij samen met twee partners uitgeverij AFdH op, aanvankelijk met als enig doel het uitgeven van het werk van A.L. Snijders. Inmiddels is het fonds met tal van andere publicaties gegroeid tot meer dan 175 titels, zoals Horizon City en Suikerbastaard van Jaap Scholten.

Karin Hoogesteger
Karin Hoogesteger verkent in haar schilderijen de altijd aanwezige spanning tussen cultuur en natuur. Zelfs in schilderijen die alleen de natuur weergeven, is er op z’n minst een vingerwijzing naar menselijke invloed of een verwijzing naar een muzikale compositie. Dit versterkt het gevoel van melancholie en poëzie dat haar werk oproept. In de schouwburg presenteert Karin zeven portretten, waaronder vier zelfportretten ten voeten uit.

Almar Otten
In zijn complexe thriller Het Alerdinck Mysterie vermengt schrijver Almar Otten feiten met fictie. Centraal staat de zoektocht van de fictieve hoofdpersoon Nicolaas naar zijn afkomst; een weg vol familiegeheimen die stukje bij beetje steeds verder worden ontrafeld. Die geheimen zijn verweven met de feitelijke geschiedenis van landgoed Den Alerdinck, waar tijdens de Koude Oorlog conferenties plaatsvonden om de Oost-West relaties te verbeteren.

Wynand Buursink
Buiten alle conventies om vertolkt Wynand Buursink met enige humor ideeën over kunst. In 2004, toen hij eindexamen deed bij de AKI in Enschede, kreeg zijn werk een prominente plek in de grote hal. In de jaren daarna werkte hij gestadig door. Een constante factor in zijn werk is het absurdisme. Met de nodige fantasie schept hij een wereld die tot nadenken stemt. Elke dag een zoektocht naar de zin of onzin van het bestaan. Het resultaat blijft verrassend.

ofKOORS
De muziek wordt ditmaal verzorgd door vocal group ofKOORS, die al eerder optrad bij het Cultuurpodium. De groep heeft een breed repertoire van prachtige ballads tot swingende jazz.

Geen rang (vrije zit) :   € 0,00   Normaal tarief
Geen rang (vrije zit):   € 0,00

Anderen bestelden ook

Hengelo Leest en Schouwburg Hengelo presenteren  Cultuurpodium Hengelo  zo 26 mrt 2023 - 15:00 uur - Middenzaal - ongeplaceerd Diversen
  Preview theaterseizoen 2023-2024  di 04 apr 2023 - 20:00 uur - Rabozaal Diversen