Buitenfestival Klaterklanken - Concertwandelingen

za 23 jul 2022 - 10:00 uur - Kasteel Weldam


Deze zomer vindt de 5e editie plaats van Klaterklanken. Dit landelijke buitenfestival met klassieke muziek is te bezoeken op vier prachtige landgoederen in Nederland. Op zaterdag 23 juli strijkt de klassieke muziekkaravaan  voor de allereerste keer neer op landgoed Weldam in Markelo. 

Tijdens Klaterklanken wandelen bezoekers, onder leiding van een gids, in kleine groepen langs de mooiste plekjes van de tuin en het landgoed. Vervolgens luisteren en kijken zij naar vijf korte concertjes van vooral jonge musici en ensembles. Wàt de musici spelen is een verrassing. De musici staan midden in de natuur en er zijn geen stoelen maar kussentjes in het gras voor de bezoekers. De wandelingen starten elk half uur tussen 10.00 en 16.00 uur en duren 1,5 uur.

Naast de concertwandelingen zijn er ook familiewandelingen voor gezinnen met kinderen onder leiding van een acteur die jullie tijdens de wandeling vertelt over Landgoed Weldam en de muziek die jullie op de route tegen gaan komen. Aanvang wandeling: 10.30 / 12.30 / 14.30 uur. Volwassenen: € 15,00, kinderen: € 12.50. 

Ook is er een familieconcert (5+) van het Twentse ensemble de Barok BendeDancing with Marie-Antoinette, waarin het swingen geblazen wordt op hits uit de tijd van de Franse Hof.
Aanvang 15.00 uur. Volwassenen betalen voor het familieconcert € 5,00, een kinderkaartje kost € 2,50. Voorafgaand aan dit concert kun je om 14.00 uur meedoen met een workshop 'Barok Dans'. De workshop is gratis, maar wel graag reserveren.

De kaartverkoop loopt niet via Schouwburg Hengelo maar via www.klaterklanken.nl

Geen rang (vrije zit):   € 28,50

Klaterklanken presenteert vooral jonge, professionele musici met oog en oor voor het muzikale avontuur en de interactie met het publiek. Voor het publiek is kennis van klassieke muziek totaal niet nodig. ‘Met je voeten in het gras en je hart vol muziek’, is het enige dat belangrijk is”, aldus Idske Bakker, artistiek leider van Klaterklanken.

Deelnemende musici en ensembles zijn: ADAM Quartet, Jelmer de Moed en Elisabeth Hetherington, Slagwerk Den Haag, Anna Serierse & Cas Jiskoot en het Dianto Reed Quintet.

Geen rang (vrije zit) :   € 28,50   Normaal tarief
Geen rang (vrije zit) :   € 15,00   Jeugd t/m 12 jaar
Geen rang (vrije zit) :   € 15,00   CJP / Jeugd

“Klaterklanken laat iedereen zingen en swingen…een sfeervol openluchtfestival’ | de Volkskrant ****

‘Jonge klassieke musici maken hun genre benaderbaar en toegankelijk” | Cultuur in Salland

Geen rang (vrije zit):   € 28,50

Anderen bestelden ook

Tavares  In concert (staanplaatsen)  za 17 sep 2022 - 20:00 uur - Rabozaal Staanplaatsen Muziek
The last farewell tour  CCR All Stars Band & The Animals & Friends  vr 30 sep 2022 - 20:00 uur - Rabozaal Muziek