Sadettin K. & Het Nationale Theater - Citizen K.

Deel deze pagina
wo 16 sep 2020 - 20:30 uur - Middenzaal - ongeplaceerd


De voorstelling Citizen K. van theatermaker Sadettin Kirmiziyüz werd in 2019 lovend ontvangen en als een van de beste voorstellingen van het seizoen geselecteerd voor het Nederlands Theater Festival. Met een lijst van 254 gebeurtenissen trekt Sadettin Kirmiziyüz ons zijn leven binnen, van zijn jeugd in Zutphen tot zijn huidige bestaan in Amsterdam Noord. Steeds weer wordt zijn biculturaliteit hem ingepeperd, alsof hij er nooit bij mag horen. Een hyperpersoonlijke vertelling die voelbaar maakt hoe meedogenloos en geniepig identiteitspolitiek en racisme in Nederland werken.  Deze actuele voorstelling wordt ondersteund en begeleid door multi-instrumentalist Kaspar Schellingerhout.

Dit is een van die zeldzame parels die net zo hartverwarmend is als dat het koud om het hart slaat. En echt iets teweegbrengt.” |★★★★★ Trouw

Let op: vanwege de coronamaatregelen dient u per huishouden of sociale eenheid te reserveren.

 

Geen rang (vrije zit):   € 18,50

Sadettin Kirmiziyüz laat met een overdonderende voorstelling zien dat hij nog lang niet is uitgesproken over afkomst.” | ★★★★★ de Volkskrant

“Tussen schaamte en trots, moet Sadettin Kirmiziyüz balanceren als iemand met een dubbele identiteit. Zijn prachtige voorstelling begint ingetogen, maar escaleert tot woede.”
Theaterkrant (Keuze van de Criticus): “De mokerslag van meesterverteller Sadettin Kirmiziyüz” | ★★★★ NRC

Schouwburg Hengelo biedt graag een veilige omgeving voor bezoekers, medewerkers en bespelers. Vanwege de maatregelen rond het coronavirus gelden bij het theaterbezoek een aantal huisregels. Lees hier meer over onze huisregels.

Geen rang (vrije zit) :   € 18,50   Normaal tarief
Geen rang (vrije zit):   € 18,50
Ga je mee? Zet in agenda

Anderen bestelden ook

Johanna ter Steege  Ik heet Lucy Barton  wo 14 apr 2021 - 20:00 uur - Rabozaal - ongeplaceerd Toneel
Verplaatst: De Verleiders  Pandepaniek  vr 07 mei 2021 - 20:00 uur - Rabozaal - ongeplaceerd Toneel
Ga je mee?
Mijn gegevens:
Gegevens van degene die u wilt uitnodigen:
Bericht:
* verplichte velden
Zet in agenda
* verplichte velden