Int.Symp.Orchestra Lviv & Nat.koor Oekraïne Dumka - Carmina Burana

Deel deze pagina
vr 27 nov 2020 - 20:00 uur - Rabozaal


Dit uitverkochte concert is verplaatst naar 24 november 2021. Bezoekers met kaarten hebben hier bericht over ontvangen. Klik hier om naar de pagina te gaan voor 24 november 2021.

Er is een extra concert gepland op dinsdag 23 november 2021. Klik hier om kaarten te reserveren voor 23 november 2021.

Dirigent Raymond Janssen tekent samen met het International Symphony Orchestra uit Lviv en het nationale koor van Oekraïne ‘Dumka’ voor een grootse uitvoering van de ‘Carmina Burana’ van componist Carl Orff.

Het beroemdste stuk uit de Carmina Burana is zonder twijfel ‘O Fortuna’. Het heeft anno 2020 een iconische status bereikt en is toegepast bij tientallen commercials, als basis voor hedendaagse hits en werd gebruikt bij films als Excalibur en The Doors. Dirigent Raymond Janssen presenteert tijdens zijn uitvoering van de Carmina Burana een overweldigende versie van dit spectaculaire nummer.

Geniet van elk moment dat geluk brengt. Deze boodschap vormt het centrale thema van de ‘Carmina Burana’, een muzikaal meesterwerk van de hand van componist Carl Orff. In de 13de eeuw bezongen rondtrekkende monniken en studenten - als reactie op de strenge en vrome idealen van de kerk - het genot van de liefde, de drank en het zwerversleven. Orff gebruikte hun Latijnse en Duitse teksten als basis van zijn ‘Carmina Burana’ en liet zich inspireren door uiteenlopende muzikale bronnen. Het resultaat is een krachtig en opzwepend muziekstuk vol voortstuwende ritmes. Mede dankzij de uitzonderlijke koor- en orkestbezetting maakt dit van elke uitvoering een intense belevenis.

Anderen bestelden ook

Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel  solist Eric Bosgraaf  do 14 okt 2021 - 20:00 uur - Middenzaal Klassiek
Consensus Vocalis & het Valerius Ensemble  Schumann & zoon, Felix en Clara of het gewicht van een naam (première)  do 10 feb 2022 - 20:30 uur - Middenzaal Klassiek
Ga je mee?
Mijn gegevens:
Gegevens van degene die u wilt uitnodigen:
Bericht:
* verplichte velden
Zet in agenda
* verplichte velden