Plan D- - Buurmans Keukenparade (4+)

zo 23 apr 2023 - 14:30 uur - Middenzaal - Jeugd

In welk land mag je slurpen aan tafel? Hoe smaakt vergeten groenten? Is drakenfruit echt gevaarlijk en wat betekent: 'de liefde gaat door de maag?'

In de wervelende kook- en dansshow Buurmans Keukenparade gaan we op zoek naar de keuken- en de eetgewoontes van de buren. Het hele toneel is een melting pot van geuren, kleuren en smaken. In deze grote wereldkeuken vertellen wij de verhalen over kosher en halal, over kletskoek en Vlaamse friet, over couscous versus een gehaktbal. Koken verbindt culturen en koek en taart is voeding voor de ziel.

In deze keuken vieren wij de wereldkeukenvrede door samen te eten en te leren van elkaars gebruiken en gekkigheden. Voor iedereen van 0-99 jaar en iedereen die van eten houdt… Eet je gezellig mee? We zetten graag een bordje voor je bij, hoor!

Tip!
Breng vooraf (vanaf 13:30 uur) gratis een bezoek aan De Keukensafari en proef na afloop uitgebreid allemaal lekkers uit de Wereldkeuken!

Tip 2!
Bestel de Jeugdserie 4-6 jaar voor slechts €19,50.

1e rang:   € 11,50

Choreograaf, danser en decorontwerper Andreas Denk maakt met zijn plan d- professioneel danstheater voor de jeugd en voor volwassenen. Verhalen van mensen en bijzondere ruimtes inspireren hem tot het maken van voorstellingen die herkenbaar worden doordat ze de absurditeit van de hedendaagse mens en de situaties waarin deze verzeild raakt, blootleggen.

Objecten en de omgeving waarin Denk zijn personages plaatst, spelen hierbij een cruciale rol. Plan d- biedt letterlijk en figuurlijk een ruimte waarin men vrij is zijn of haar eigen persoonlijke verhaal te maken. Hiermee wil Denk de toeschouwers toegang verschaffen tot de tussenruimtes van het bestaan en wil hij ervoor zorgen dat ze die gebieden gaan verkennen waar ze doorgaans niet zo snel terecht zouden komen..

Zo hoopt hij hen op een andere manier te laten kijken naar de wereld waarin wij leven. En hen tevens een handvat aan te reiken om de moeilijke aspecten van het moderne bestaan te kunnen relativeren. Daarom benadert Andreas Denk de tragiek van zijn personages altijd met de nodige (absurde) humor. Op die manier weet hij zijn publiek te vermaken, maar zeker ook te raken. Plan d- maakt aansprekend danstheater voor een breed publiek: kinderen, jongeren en volwassen.

‘Andreas Denk is meester in het integreren van voorwerpen en objecten in dansante frases. Daardoor weet hij als geen ander het publiek te verrassen met inventiviteit en fantasie.’

1e rang :   € 11,50   Normaal tarief
2e rang :   € 10,00   Normaal tarief

'De voorstelling van Plan d – het creatief kind van choreograaf, danser en decorontwerper Andreas Denk – was wat je noemt een totaalervaring. Beginnend met de omtovering van het toneel tot 'danskeuken', waar het jonge publiek in de schouwburg op keukensafari ging.' | IJmuider Courant

1e rang:   € 11,50

Anderen bestelden ook

Meneer Monster  De Grote 5 (3+)  wo 10 mei 2023 - 14:00 uur - Middenzaal Jeugd
Meneer Monster  De Grote 5 (3+)  wo 10 mei 2023 - 16:00 uur - Middenzaal Jeugd