Brothers of Blues - A tribute to Jake & Elwood Blues

za 19 okt. 2024 - 20:00 uur - Rabozaal - Muziek

Deze 12-koppige showband heeft alle muzikale smaken in huis, van blues tot rock&roll en van soul tot funk. Middelpunt van de band zijn onmiskenbaar Jake (Joost Manders) en Elwood (Herman van Daal). Met onblusbare energie maken ze elk podium onveilig en brengen ze elk publiek in beweging. Uiteraard uitgerust met black suit, Wayfarer, Fedoras en fingertattoos, trakteren ze jong en oud op een muzikaal feest waar zelfs de grootste zuurpruim vrolijk van wordt. De band staat onder de muzikale leiding van componist Mark Kuypers.

Naast de bekende klassiekers als Soulman en Everybody Needs Somebody, hebben de Brothers of Blues het originele repertoire in de loop der jaren uitgebreid met parels als Hold On I'm coming (Sam & Dave), Wooly Bully (Sam The Sham & The Pharaohs) en Walking The Dog (Rufus Thomas). Geen elektronische presets uit zakjapanners, maar eerlijke, ambachtelijke soulmuziek uit de glorietijd van onze muzikale westerse beschaving. Een show van deze band is een muzikale rondreis door het hart van de Amerikaanse muziekhistorie: a hot-blooded rhythm & soul revue.

1e rang:   € 27,50

In 1980 komt de film The Blues Brothers uit met John Belushi en Dan Aykroyd, die inslaat als een bom. Ruim vier decennia later spreekt deze iconische blockbuster nog altijd tot de verbeelding door actie en humor, maar vooral door de diepe waardering voor originele blues- en soulmuziek uit Amerika. Jake en Elwood Blues brengen tot op de dag van vandaag nieuwe generaties in aanraking met artiesten als James Brown, Aretha Franklin en Ray Charles, waarmee ze deze tijdloze muziek springlevend houden.

1e rang :   € 27,50   Normaal tarief
2e rang :   € 25,00   Normaal tarief
3e rang :   € 20,50   Normaal tarief
4e rang :   € 14,00   Normaal tarief
1e rang:   € 27,50

Anderen bestelden ook

Nathalie Baartman  De Bössels van Baartman (reprise)  do 25 apr. 2024 - 20:30 uur - Kulturhus Borne Muziek
Jim Bakkum  Oud Geleerd, Jong Gedaan  vr 03 mei 2024 - 20:00 uur - Middenzaal Muziek