Combattimento - Kerken, kroegen en kastelen

Deel deze pagina
zo 17 jan 2016 - 15:00 uur - Middenzaal


Combattimento speelt korte meesterwerkjes en smakelijke amuses zoals die in de 17e en 18e eeuw in kerk, kroeg en kasteel klonken.

Dit concert is onderdeel van het BankGiroLoterij Theaterweekend. Dit houdt in dat kaarten slechts €10,- kosten (inclusief drankje en garderobe) en dat u gratis kunt reserveren voor de inleiding.

1e rang:   € 10,00

Korte meesterwerkjes, smakelijke amuses, zoals die ook in de 17e en 18e eeuw klonken. In kroegen moest het vooral volks, vrolijk en  virtuoos klinken en in de kastelen gestileerd. Ook in de kerk werd er soms gewoon dansmuziek gespeeld, alleen werd er een ‘beschaafdere’ Italiaanse titel boven gezet die meer het karakter aangaf dan de naam van de dans. In een kleine  en zo nu en dan zelfs ‘gipsy-achtig’ klinkende bezetting speelt Combattimento bekende én onbekende pareltjes van componisten als Biber, Goldberg, Schmelzer en Telemann.

Programma

Antonio Vivaldi Concerto in G-groot “Alla Rustica” RV 151, voor 2 violen, altviool en continuo

Biagio Marini: Passacaglio in g-klein (1655), voor 2 violen, altviool en continuo

Heinrich Biber: Mensa sonora Pars I in D-groot (1680), voor 2 violen, altviool & continuo

Johann S. Bach: Concert in d-klein BWV 1059a, voor clavecimbel en strijkers

Georg P. Telemann: Concerto a 4 in d-klein (TWV 43: d2) voor 2 violen, altviool en continuo

G. A.Brescianello: Concerto primo in Es-groot, voor 2 violen en continuo

J.G. Goldberg: Sonate in c-klein, voor 2 violen, altviool en continuo

In het kader van het BankGiroLoterij Theaterweekend wordt bij deze voorstelling het volgende randprogramma gratis aangeboden:

Inleiding: 14.00 uur
Bij dit concert wordt vooraf een inleiding gegeven. Deze start om 14.00 uur in de Asitozaal en is gratis toegankelijk, maar u dient hiervoor wel een kaartje te reserveren. Via de website is dit mogelijk in stap 3 'extra opties'. U vult het gewenste aantal kaarten in, waarna het bestelproces verder afgerond kan worden.

Film: A Late Quartet om 11.30 uur
In samenwerking met Filmhuis Hengelo draait voor het concert van Combattimento om 11:30 uur in de Asitozaal de film 'A Late Quartet'. Terwijl de vier leden van een beroemd strijkkwartet zich voorbereiden op hun laatste uitvoering samen komen jarenlang opgebouwde frustraties aan de oppervlakte. Deze film is gratis te bezoeken voor wie een kaartje voor Combattimento heeft gekocht. Reserveren is wel verplicht. Via de website is dit mogelijk in stap 3 'extra opties'. U vult het gewenste aantal kaarten in, waarna het bestelproces verder afgerond kan worden. Wees er snel bij, want het aantal plaatsen is beperkt!

Geniet na afloop van het concert van een drankje met de strijkers van Combattimento
Na afloop van het concert kunt u genieten van een drankje met de stijkers van Combattimento in Brasserie So Nice! U bent hierbij van harte welkom, reserveren is niet nodig.

1e rang :   € 10,00   Normaal tarief
1e rang :   € 5,00   CJP / Jeugd
2e rang :   € 9,00   Normaal tarief
2e rang :   € 4,50   CJP / Jeugd
1e rang:   € 10,00
Ga je mee? Zet in agenda

Anderen bestelden ook

Combattimento & Isabelle van Keulen  Telemann, Fandango & Tango  wo 30 sep 2020 - 20:00 uur - Rabozaal Vrije Zit Klassiek
Herman van Veen  75 ‘Dat kun je wel zien dat is hij’  za 12 sep 2020 - 15:00 uur - Rabozaal Vrije Zit Muziek
Ga je mee?
Mijn gegevens:
Gegevens van degene die u wilt uitnodigen:
Bericht:
* verplichte velden
Zet in agenda
* verplichte velden