Introdans - Something Old Something New

Deel deze pagina
za 16 jan 2016 - 20:00 uur - Rabozaal


Introdans presenteert naast een van de hoogtepunten uit het oeuvre van meesterchoreograaf Jirí Kylián een wereldpremière van Nils Christe en een Nederlandse première van de wereldwijd veelgevraagde Sidi Larbi Cherkaoui. Deze voorstelling is onderdeel van het BankGiroLoterij Theaterweekend. Dit houdt in dat kaarten slechts €10,- kosten (inclusief drankje en garderobe) en dat u gratis kunt reserveren voor de inleiding en de workshop.

1e rang:   € 10,00

In ‘Something Old Something New’ presenteert Introdans een mooie mix van historisch belangwekkend repertoire en nieuwe creaties.

Van meesterchoreograaf Jiří Kylián danst het gezelschap La Cathédrale Engloutie. Een juweeltje dat hij in 1975 voor het Nederlands Dans Theater maakte en dat wereldwijd nog steeds veel succes oogst, maar in Nederland lang niet meer te zien is geweest. In prachtige beelden roept de choreografie gevoelens van een romantisch, onvervuld verlangen op. De vele contrasten in het ballet – aarde, lucht, vrijheid, beperking – vragen van de dansers een perfecte timing en een sterk onderling vertrouwen.

Eén van de vier dansers die in 1975 de wereldpremière van La Cathédrale Engloutie danste, was Nils Christe. Na zijn carrière bij het Nederlands Dans Theater ontwikkelde hij zich tot één van de internationaal meest succesvolle Nederlandse choreografen. Christe wordt vooral geroemd om zijn onnavolgbare muzikaliteit en nu maakt hij zijn 25e choreografie, een nieuwe creatie, voor dit gezelschap.

Tot slot presenteert Introdans de Nederlandse première van Orbo Novo, een creatie van de Vlaams-Marokkaanse choreograaf Sidi Larbi Cherkaoui. Larbi maakte de choreografie op uitnodiging van het New Yorkse Cedar Lake Contemporay Ballet. Hij liet zich daarbij inspireren door de gevoelens van vrijheid, opsluiting, verbinding en eenzaamheid die de stad New York bij hem oproept. Tegen een prachtig decor schetst Larbi in vloeiende, adembenemende dansscènes een sfeer van hoop en nieuwe vooruitzichten, maar ook van melancholie en verlangen naar wat geweest is.

In het kader van het BankGiroLoterij Theaterweekend wordt bij deze voorstelling het volgende randprogramma gratis aangeboden:

Inleiding: 19.00 uur UITVERKOCHT
Bij deze voorstelling wordt vooraf een inleiding gegeven. Deze start om 19.00 uur en is gratis toegankelijk, maar u dient hiervoor wel een kaartje te reserveren. Via de website is dit mogelijk in stap 3 'extra opties'. U vult het gewenste aantal kaarten in, waarna het bestelproces verder afgerond kan worden.

Workshop in de huid van de choreograaf: 14.00 en 15.30 uur
Wie een kaartje voor Introdans heeft gekocht, kan 's middags om 14.00 uur of 15.30 uur gratis naar de workshop 'In de huid van de choreograaf'. De workshop wordt verzorgd door dansdocent bij Introdans Lobke van der Sande en is geschikt voor mensen met danservaring. De professionele dansdocent van Introdans vertelt u over de werkwijze van Christe en laat u deze werkwijze ook ervaren en uitproberen. U ontwerpt volgens Christe's methode op papier een choreografie die vervolgens vergeleken wordt het originele ballet. Een unieke ervaring om de werkwijze en handtekening van Nils Christe te leren kennen.

De workshop van 14:00 uur is uitverkocht!
Wegens grote belangstelling is er een tweede workshop om 15:30 uur.

Deze workshop is gratis voor de gasten van Introdans maar reserveren is verplicht en is mogelijk via de website in stap 3 van het reserveerproces. Wees er snel bij, want het aantal plaatsen is zeer beperkt!

Reserveren voor de voorstelling en randprogrammering via de kassa is uiteraard ook mogelijk. Telnr. kassa 074-2556789 (ma-za 12.00-16.00 uur).

 

1e rang :   € 10,00   Normaal tarief
1e rang :   € 5,00   CJP / Jeugd
2e rang :   € 9,00   Normaal tarief
2e rang :   € 4,50   CJP / Jeugd
3e rang :   € 8,00   Normaal tarief
3e rang :   € 4,00   CJP / Jeugd
1e rang:   € 10,00
Ga je mee? Zet in agenda

Anderen bestelden ook

Helligen Hendrik  Oald Zeer (reprise)  zo 06 sep 2020 - 20:00 uur - Rabozaal Vrije Zit Cabaret
Flip Noorman & band  Flip Noorman zingt Leonard Cohen  za 12 sep 2020 - 19:30 uur - Kulturhus Borne Muziek
Ga je mee?
Mijn gegevens:
Gegevens van degene die u wilt uitnodigen:
Bericht:
* verplichte velden
Zet in agenda
* verplichte velden