Wat te doen om vergankelijkheid te beteugelen; het goddelijke aanraken of het aardse verslinden, afstand houden of elkaar juist doodknuffelen? In ‘Blasfemie’ volgen we het spoor van een ongekend virus. De voorstelling ontstond in uitzonderlijke omstandigheden, met gepaste afstand en vanuit een prangende noodzaak tot voortgang. Dit keer niet in een studio maar in hun ‘heilige’ thuis ruimte werkten de dansers aan een solo met als uitgangspunt het zwiepend gestructureerd voetenwerk van de Charleston en de extatische dans van de zuid-Italiaans dans de Pizzica.
Let op: vanwege de coronamaatregelen dient u per huishouden of sociale eenheid te reserveren.
Deze voorstelling zou oorspronkelijk plaatsvinden op 18 februari 2021. Gasten die kaarten hadden voor de oude datum hebben hierover persoonlijk bericht ontvangen.
De manier waarop we dansen houdt verband met de manier waarop we samenleven. De Pizzica werd in tijden van armoede dé remedie tegen depressies en emotionele problemen. De Charleston ontstond als reactie op de strikte vooroorlogse etiquette en markeerde de bevrijding van de constante doodsangst die de Eerste Wereldoorlog veroorzaakt had. Zo grijpen dans en samenleving stevig in elkaar. Of sterker nog, de kracht van dans werkt als motor van verandering.
Schouwburg Hengelo biedt graag een veilige omgeving voor bezoekers, medewerkers en bespelers. Vanwege de maatregelen rond het coronavirus gelden bij het theaterbezoek een aantal huisregels. Lees hier meer over onze huisregels.
TIP: bestel de Danspas voor slechts € 82,50 en krijg toegang tot maar liefst 11 dansvoorstellingen. Kijk hier voor bestellen en meer informatie over de Danspas.
Inleiding