ICK Amsterdam - Blasphemy Rhapsody

Deel deze pagina
wo 23 jun 2021 - 20:00 uur - Rabozaal


Wat te doen om vergankelijkheid te beteugelen; het goddelijke aanraken of het aardse verslinden, afstand houden of elkaar juist doodknuffelen? In ‘Blasfemie’ volgen we het spoor van een ongekend virus. De voorstelling ontstond in uitzonderlijke omstandigheden, met gepaste afstand en vanuit een prangende noodzaak tot voortgang. Dit keer niet in een studio maar in hun ‘heilige’ thuis ruimte werkten de dansers aan een solo met als uitgangspunt het zwiepend gestructureerd voetenwerk van de Charleston en de extatische dans van de zuid-Italiaans dans de Pizzica.

Deze voorstelling zou oorspronkelijk plaatsvinden op 18 februari en 31 maart 2021. Gasten met kaarten voor de oude datum hebben hierover bericht ontvangen.

Let op: vanwege de coronamaatregelen dient u per huishouden of sociale eenheid te reserveren.

 

1e rang:   € 21,50

De manier waarop we dansen houdt verband met de manier waarop we samenleven. De Pizzica werd in tijden van armoede dé remedie tegen depressies en emotionele problemen. De Charleston ontstond als reactie op de strikte vooroorlogse etiquette en markeerde de bevrijding van de constante doodsangst die de Eerste Wereldoorlog veroorzaakt had. Zo grijpen dans en samenleving stevig in elkaar. Of sterker nog, de kracht van dans werkt als motor van verandering.

Schouwburg Hengelo biedt graag een veilige omgeving voor bezoekers, medewerkers en bespelers. Vanwege de maatregelen rond het coronavirus gelden bij het theaterbezoek een aantal huisregels. Lees hier meer over onze huisregels.

TIP: bestel de Danspas voor slechts € 82,50 en krijg toegang tot maar liefst 11 dansvoorstellingen. Kijk hier voor bestellen en meer informatie over de Danspas.

1e rang :   € 21,50   Normaal tarief
2e rang :   € 19,00   Normaal tarief
3e rang :   € 17,00   Normaal tarief
4e rang :   € 15,00   Normaal tarief

Inleiding

Inleiding

wo 23 jun 2021 - 19:00 uur

Inleiding

1e rang:   € 21,50
Ga je mee? Zet in agenda

Anderen bestelden ook

MAN II CO  EXTRA LIVE/LIFE  wo 21 apr 2021 - 19:30 uur - Middenzaal - ongeplaceerd Dans
Camerata de' Bardi  Geen contacttango  za 26 jun 2021 - 21:00 uur - Middenzaal - ongeplaceerd Opera
Ga je mee?
Mijn gegevens:
Gegevens van degene die u wilt uitnodigen:
Bericht:
* verplichte velden
Zet in agenda
* verplichte velden