Verplaatst: ICK Amsterdam - Blasfemie - Bolero

Deel deze pagina
do 18 feb 2021 - 20:00 uur - Rabozaal


Deze voorstelling is verplaatst naar 31 maart 2021. Bezoekers met kaarten hebben hierover persoonlijk bericht ontvangen. Klik hier om kaarten te reserveren voor 31 maart 2021.

Wat te doen om vergankelijkheid te beteugelen; het goddelijke aanraken of het aardse verslinden, afstand houden of elkaar juist doodknuffelen? In ‘Blasfemie’ volgen we het spoor van een ongekend virus. De voorstelling ontstond in uitzonderlijke omstandigheden, met gepaste afstand en vanuit een prangende noodzaak tot voortgang. Dit keer niet in een studio maar in hun ‘heilige’ thuis ruimte werkten de dansers aan een solo met als uitgangspunt het zwiepend gestructureerd voetenwerk van de Charleston en de extatische dans van de zuid-Italiaans dans de Pizzica.

De manier waarop we dansen houdt verband met de manier waarop we samenleven. De Pizzica werd in tijden van armoede dé remedie tegen depressies en emotionele problemen. De Charleston ontstond als reactie op de strikte vooroorlogse etiquette en markeerde de bevrijding van de constante doodsangst die de Eerste Wereldoorlog veroorzaakt had. Zo grijpen dans en samenleving stevig in elkaar. Of sterker nog, de kracht van dans werkt als motor van verandering.

Anderen bestelden ook

Introdans  CELEBRATING NILS  vr 26 feb 2021 - 20:00 uur - Rabozaal - ongeplaceerd Dans
Jens van Daele's Burning Bridges  Nachthexen IV: Battre  za 06 mrt 2021 - 20:00 uur - Middenzaal Dans
Ga je mee?
Mijn gegevens:
Gegevens van degene die u wilt uitnodigen:
Bericht:
* verplichte velden
Zet in agenda
* verplichte velden