Nationale Ballet Junior Company - Ballet Bubbles

wo 08 feb 2023 - 19:30 uur - Rabozaal - Dans


De Junior Company-dansers werken regelmatig mee aan producties van het ‘grote’ gezelschap, maar oogsten vooral ook veel lof met hun eigen tourneeprogramma’s. In Ballet Bubbles vertolken ze ditmaal onder meer nieuwe werken van de jonge Nederlandse choreografen Wubkje Kuindersma en Joshua Junker. Kuindersma, momenteel als Young Creative Associate aan Het Nationale Ballet verbonden, creëerde eerder al Mesmer en Mångata voor de junioren. Met haar mannenduet Two and Only voor Marijn Rademaker en – voormalig Junior Company-danser – Timothy van Poucke maakte ze internationaal furore.   

Joshua Junker, opgeleid aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en The Royal Ballet School in Londen, danst sinds 2018 bij The Royal Ballet. Hij creëerde er de afgelopen jaren diverse veelbelovende werken voor het choreografieproject Draft Works, de Britse equivalent van New Moves. De Nijmegenaar, die in Ballet Bubbles zijn Nederlandse choreografiedebuut maakt, heeft al diverse prijzen op zijn naam staan, waaronder de Piket Kunstprijs en de Ursula Moreton Choreographic Award.  

1e rang:   € 19,50

Met de oprichting van de Junior Company in 2013 hebben Het Nationale Ballet en de Nationale Balletacademie een belangrijke springplank voor jonge dansers gecreëerd. De Junior Company slaat een brug tussen opleiding en beroepspraktijk en biedt jong danstalent een uitgelezen kans om zich voor te bereiden op een carrière bij Het Nationale Ballet of bij andere, internationaal toonaangevende balletgezelschappen.

De Junior Company wordt geleid door artistiek coördinator Ernst Meisner en telt momenteel veertien dansers. Zij volgen een programma dat de dagelijkse routine van een volwassen balletgezelschap weerspiegelt. Per seizoen brengt de Junior Company meestal twee eigen programma’s uit: één avondvullende, eigentijdse productie en één combinatieprogramma dat een dwarsdoorsnede van het balletrepertoire toont, met klassieke pas de deux, fragmenten uit het (neo)klassieke repertoire en nieuwe creaties die speciaal voor de groep worden gemaakt door zowel choreografen van naam als door jong choreografisch talent. Voor de avondvullende producties werkt de Junior Company vaak samen met urban-dansgezelschap ISH Dance Collective, zoals voor Narnia: De leeuw, de heks en de kleerkast (2015) en GRIMM (2018), waarin ballet en hiphop elkaar op spectaculaire wijze aanvullen. In mei 2023 volgt een nieuwe gezamenlijke productie: Dorian, naar Oscar Wilde’s beroemde roman The Picture of Dorian Gray.

De dansers:
Tweedejaars: Lily Carbone, Victoria Glazunova, Nicola Jones, Polina Loshchylina, Kate Myklukha, Louisella Vogt, Luca Abdel-Nour, Gabriel Rajah, Sven de Wilde
Eerstejaars: Poppi Eccleston, Skya Powney, Carolina Ribaldone, Bo-Ann Zehl, Robin Park, Soshi Suzuki, Francesco Venturi

1e rang :   € 19,50   Normaal tarief
1e rang :   € 12,50   CJP / Jeugd
2e rang :   € 17,50   Normaal tarief
2e rang :   € 11,00   CJP / Jeugd
3e rang :   € 15,50   Normaal tarief
3e rang :   € 10,00   CJP / Jeugd
4e rang :   € 13,50   Normaal tarief
4e rang :   € 8,50   CJP / Jeugd

Stravinsky 2-gangen keuzemenu Junior Company à € 27,50

Stravinsky 2-gangen keuzemenu Junior Company à € 27,50

wo 08 feb 2023 - 17:30 uur

Maak uw theaterbezoek compleet met een 2-gangen keuzemenu voor slechts € 27,50.

U wordt twee uur voor aanvang van de voorstelling verwacht bij Stravinsky, Burg.Jansenplein 20, zodat u in alle rust van uw diner kunt genieten.

Stravinsky 3-gangen keuzemenu Junior Company à € 32,50

Stravinsky 3-gangen keuzemenu Junior Company à € 32,50

wo 08 feb 2023 - 17:00 uur

Maak uw theaterbezoek compleet met een 3-gangen keuzemenu voor slechts €32,50.

U wordt tweeënhalf uur voor aanvang van de voorstelling verwacht bij Stravinsky, Burg.Jansenplein 20, zodat u in alle rust van uw diner kunt genieten.

1e rang:   € 19,50

Anderen bestelden ook

Introdans  Bach  vr 24 mrt 2023 - 20:00 uur - Rabozaal Dans
LAVA Collective  la despedida  za 22 apr 2023 - 20:00 uur - Middenzaal Dans