Hanna van Hendrik - Groots en intiem theaterspektakel

Deel deze pagina
wo 26 jun 2019 - 18:30 uur - Vliegveld Twenthe


Hanna van Hendrik is een groots en tegelijkertijd intiem theaterspektakel: een unieke muzikale theaterbelevenis op Vliegbasis Twenthe. In drie aktes neemt de Twentse boerin Hanna het publiek mee op een reis door haar leven. We zijn getuige van haar bruiloft met de Limburgse vreemdeling Hendrik, volgen haar gevecht om haar boerderij te behouden en zitten vooraan wanneer ze wordt benoemd tot woordvoerster in de boerenopstand. Houdt Hanna vast aan haar verleden of kan ze de toekomst omarmen?

De ticketprijs is inclusief reserveringskosten en maaltijd (hieronder meer informatie). Ontvangst en eten vanaf 18:30 uur, aanvang voorstelling 20:00 uur.

Geen rang (vrije zit):   € 57,50

Wegens grote drukte rondom de voorstellingen van Hanna van Hendrik kunnen we u op dit moment telefonisch niet zo snel te woord staan als we zouden willen. Het makkelijkste is om uw kaarten online te bestellen. Onder aan deze pagina vindt u alle praktische informatie over Hanna van Hendrik.

Indien u toch telefonisch kaarten wilt bestellen voor Hanna van Hendrik, dan kunt u ook bellen met De Nationale Theaterkassa via telefoonnummer 0900-9203. De Nationale Theaterkassa is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 21.00 uur en op zaterdag en zondag van 10.00 uur tot 12.00 uur.

Stichting Hanna van Hendrik presenteert i.s.m. Schouwburg Hengelo:

Hanna van Hendrik

Wat als alles anders wordt? Als op een dag je verleden, heden en toekomst samenkomen en de wereld, jóuw wereld, voorgoed lijkt te veranderen? Blijf je dan vechten of omarm je die nieuwe tijd?

Als Hanna haar boerderij, die al drie generaties familiebezit is, dreigt te moeten verkopen blikt ze terug op haar leven. Het publiek wordt meegenomen naar de tumultueuze jaren zeventig, waarin alles anders wordt en volgt Hanna’s strijd met tradities die knellen in plaats van verbinden en vertrouwen. Een voorstelling die niemand onberoerd zal laten.

Hanna van Hendrik is een initiatief van actrice Johanna ter Steege, geboren en opgegroeid in Twente. Het is een eerbetoon aan de veerkracht van de boerengemeenschap van haar jeugd tijdens de radicale omwentelingen van de jaren zeventig. Een familiekroniek over vrees voor verandering, hechte familiebanden, liefde en bevrijding, verteld in Twents dialect en Nederlands.

Voor de voorstelling wordt Hangar 11 van vliegbasis Twenthe omgetoverd tot een boerenerf met stallen en koeien, trekkers, waslijnen, een motorbaan en een voltallige popband.

Hanna van Hendrik is een uniek theaterspektakel uitgevoerd door 8 acteurs, 30 figuranten, 5 muzikanten, 1 koor, 10 ballerina’s, 1 motorclub en 10 koeien, verdeeld over 3 toneelbeelden waar het publiek naartoe loopt.

Met Johanna ter Steege en Huub Stapel als Hanna en Hendrik. De regie is in handen van Liesbeth Coltof, het script is geschreven door Bouke Oldenhof, het decor- en lichtontwerp door Guus van Geffen, het kostuumontwerp door Catherine Cuykens en de muziek wordt uitgevoerd door Her Majesty.

Ralg in’n balg? Komt oônzeleg van te vuur’n ett’n! Voorafgaand aan Hanna van Hendrik geniet u van een maaltijd op de theaterlocatie. Hierbij kunt u kiezen uit een assortiment aan (streek)gerechten. De locatie is vanaf anderhalf uur voor aanvang van de voorstelling geopend.

Let op: locatie Vliegveld Twenthe, Vliegveldweg 345 in Enschede. Vliegveld Twenthe is op de fiets prima bereikbaar, 10 minuten fietsen vanuit Enschede-Noord en 20 minuten fietsen vanuit Hengelo-Noord en het centrum van Oldenzaal. Komt u met de auto? Vliegveld Twenthe beschikt over ruime parkeergelegenheid, het parkeertarief is € 7,-.

De theaterlocatie heeft een beperkt aantal rolstoelplaatsen. Rolstoelplaatsen kunnen alleen telefonisch worden gereserveerd via de kassa van Schouwburg Hengelo, 074-2556789 (ma.-vr. 12-16u). 

Deze voorstelling is te zien op:

Op verkochte kaarten voor Hanna van Hendrik zijn 'Aanvullende voorwaarden' van toepassing.

Geen rang (vrije zit) :   € 57,50   Normaal tarief
Geen rang (vrije zit):   € 57,50
Ga je mee? Zet in agenda

Anderen bestelden ook

KASKO Huis voor muziektheater  This is (not) a fairy tale  vr 25 sep 2020 - 20:30 uur - Middenzaal Vrije Zit Opera
Combattimento & Isabelle van Keulen  Telemann, Fandango & Tango  wo 30 sep 2020 - 20:00 uur - Rabozaal Vrije Zit Klassiek
Ga je mee?
Mijn gegevens:
Gegevens van degene die u wilt uitnodigen:
Bericht:
* verplichte velden
Zet in agenda
* verplichte velden