Helena Basilova - Stichting Kamermuziek Hengelo

zo 12 feb 2023 - 15:00 uur - Waterstaatskerk - Klassiek


Het boeiende werk van pianiste Helena Basilova (1983) omvat twee werelden: de rijke wereld van haar Russische voorouders en de net zo rijke wereld van moderne componisten.Basilova werkt vanuit deze basis samen met componisten en artiesten over de hele wereld en is altijd op zoek naar nieuwe raakvlakken tussen haar en het publiek.

De aansluiting bij traditie en verleden werd heel persoonlijk toen Helena na zijn overlijden de muziek ontdekte van haar vader Alexander Basilov, die onder meer les kreeg van Alfred Schnittke. Tegelijkertijd heeft Helena ook een diep gevoel voor het ‘nu’. Alle muziek is in zekere zin 21e-eeuws vanwege de tijd waarin ze ten uitvoer wordt gebracht, vindt ze.

Met: Yuri Bagri, Nikolai Myaskovsky, Sergei Prokofiev, Elena Firsova, Alexander Scriabin en Nikolai Medtner.

Geen rang (vrije zit):   € 18,00

De gerenommeeerde Helena Basilova heeft beurzen ontvangen van NYU, Nuffic, NFPK, Prins Bernard Cultuurfonds, Josepha Brouwer Scholarship Foundation. Ze heeft pianostudies aan het Conservatorium van Amsterdam en de New York University met de hoogste onderscheiding afgerond en speelt op een Steinway-vleugel, vriendelijk aan haar uitgeleend door de Dutch National Music Instrument Foundation. Vanaf september 2016 werkt Helena als pianodocent aan het ArtEZ Conservatorium in Nederland.

Geen rang (vrije zit) :   € 18,00   Normaal tarief
Geen rang (vrije zit) :   € 5,00   CJP / Jeugd
Geen rang (vrije zit):   € 18,00

Anderen bestelden ook

Amstel Quartet met Laura Sandee  Stichting Kamermuziek Hengelo  zo 12 mrt 2023 - 15:00 uur - Waterstaatskerk Klassiek
Laetitia Gerards en Thomas Beijer  Stichting Kamermuziek Hengelo  zo 16 apr 2023 - 15:00 uur - Waterstaatskerk Klassiek