Geachte bezoeker, In verband met het Coronavirus zijn alle geplande voorstellingen, evenementen en concerten t/m 1 juni geannuleerd. Klik hier voor meer informatie.

Consensus Vocalis en Parnassus Ensemble - 500 jaar Reformatie: een vaste Burcht

Deel deze pagina
za 04 nov 2017 - 20:00 uur - Kristalkerk


Voor de viering van deze Hervormingsdag, schreef Bach de cantate ‘Ein feste Burg ist unser Gott’. Deze cantate staat centraal in het concert van Consensus Vocalis en het Parnassus Ensemble op 4 november in de Kristalkerk in Hengelo.

Geen rang (vrije zit):   € 22,50

Dit jaar is het 500 jaar geleden dat Luther zijn stellingen vastspijkerde op de deuren van de kerk in Wittenberg. Dit moment wordt gezien als het begin van de Reformatie, het begin van het protestantisme. Anders dan Calvijn dichtte Luther de muziek een grote plaats toe in de liturgie. Zonder Luther was de kerkmuziek van Bach in zijn bekende vorm nooit ontstaan.

Voor de viering van deze Hervormingsdag, op 31 oktober, schreef Bach de cantate ‘Ein feste Burg ist unser Gott’. Deze cantate staat centraal in het concert van Consensus Vocalis en het Parnassus Ensemble op 4 november in de Kristalkerk in Hengelo. Rond de viering van 500 jaar Reformatie vinden zaterdag 4 november diverse activiteiten plaats in Hengelo, waaronder een workshop voor amateurzangers, verzorgd door Consensus Vocalis.

Presentatie

Om 19:30 uur is er een presentatie. Deze is gratis bij te wonen.

Zangworkshop
Bij deze voorstelling wordt een zangworkshop gegeven waarin het werk van Johann Sebastian Bach centraal staat, deze kost € 27,50 en begint om 13:00 uur.
De workshop is te reserveren in stap 2 in het bestelproces.

Let op: deze voorstelling vindt plaats in de Kristalkerk in Hengelo.

Geen rang (vrije zit) :   € 22,50   Normaal tarief
Geen rang (vrije zit):   € 22,50
Ga je mee? Zet in agenda

Anderen bestelden ook

  Korenfestival Amusing Hengelo  za 06 jun 2020 - 11:00 uur - Schouwburgplein Regionaal
Herman van Veen  75 ‘Dat kun je wel zien dat is hij’  vr 02 okt 2020 - 20:00 uur - Rabozaal Muziek
Ga je mee?
Mijn gegevens:
Gegevens van degene die u wilt uitnodigen:
Bericht:
* verplichte velden
Zet in agenda
* verplichte velden