WolfwaLkers (NL) (familiefilm)

Deel deze pagina
za 27 feb 2021 - 14:00 uur - Asitozaal


In een magisch Ierland wonen Wolfwalkers, die kunnen praten met wolven en ook zelf in een wolf kunnen veranderen. Mensen denken dat Wolfwalkers hen beschermen tegen de wolven, maar eigenlijk is het andersom. 

Let op: wilt u één kaartje reserveren, maar zijn er in de plattegrond alleen nog stoelen per 2 beschikbaar, dan kunt u niet reserveren via de website. Belt u in dit geval de kassa via 074-255 6789 (ma. t/m vr. van 12:00 tot 16:00 uur).

Geen rang (vrije zit):   € 5,00

Het zijn de wolven die bescherming nodig hebben. Als leerling-jager Robyn met haar vader naar Ierland reist, om de laatste wolven te doden, leert ze Mebh kennen. Mebh blijkt een Wolfwalker te zijn, net als haar moeder. Wanneer haar moeder spoorloos verdwijnt, gaan Robyn en Mebh naar haar op zoek. Een bijzonder spannend en adembenemend mooi avontuur, vol van magie, Keltische mythes, vriendschap en liefde voor de natuur.

 

IE/LU/FR. 2020, 103 min. 6+  FAMILIEFILM

Regie: Tomm Moore.

Cast, stemmen: Eva Kolsteren, Has Drijver, Tove Schröder e.a.

De film wordt sinds zijn première op Filmfestival Toronto de hemel in geprezen en gezien als dé grote kanshebber voor de Oscars. Het zou een terechte bekroning zijn voor regisseur Tomm Moore en zijn studio Cartoon Saloon die eerder al respectievelijk twee (Song of the Sea, The Secret of Kells) en drie Oscarnominaties (The Breadwinner) voor hun vorige films binnen sleepten.

★★★★ NRC: “Wolfwalkers is verrassend, ontroerend en opmerkelijk gestileerd: een traktatie zoals je inmiddels zo’n beetje verwacht van Cartoon Saloon.”

★★★★ Volkskrant: “Elke lijn, cirkel, kras en kleurtoets is even verrukkelijk in Wolfwalkers, dat ook nog eens flink weet te ontroeren: zelden sneed het gehuil van wolven zo door merg en been.

Het Parool: “Wolfwalkers [blijft] in de eerste plaats een sprookjesachtige animatiefilm, expliciet gericht op kinderen (maar zeker ook geschikt voor ouders én kinderloze volwassenen).”

★★★★★ De Telegraaf: “Keltische animatiepracht. Deze mythische en zelfs spirituele

vertelling over mens versus natuur krijgt zo ook nog een sterke emotionele impuls.  

Het resultaat is ronduit betoverend”

Geen rang (vrije zit) :   € 5,00   Normaal tarief
Geen rang (vrije zit):   € 5,00
Ga je mee? Zet in agenda

Anderen bestelden ook

  Just 6.5  do 18 mrt 2021 - 20:15 uur - Asitozaal Filmhuis
  The truffle hunters (matinee)  zo 21 mrt 2021 - 15:00 uur - Asitozaal Filmhuis
Ga je mee?
Mijn gegevens:
Gegevens van degene die u wilt uitnodigen:
Bericht:
* verplichte velden
Zet in agenda
* verplichte velden