The fall of the American Empire (matinee)

Deel deze pagina
zo 22 sep 2019 - 15:00 uur - Asitozaal


Op een dag is filosoof Pierre-Paul getuige van een (mislukte) overval. Op de grond liggen twee doden en twee tassen gevuld met miljoenen dollars.


Op zondagmiddag is de kassa van het theater gesloten. Kaarten voor deze film kunnen daarom vanaf zaterdag 21 september, 19:00 uur niet meer online worden besteld. Kaartverkoop kan dan alleen nog op de dag zelf bij de vrijwilligers van het filmhuis. Let er op dat betaling dan alleen per pin mogelijk is.

Geen rang (vrije zit):   € 10,25

Hij staat plotseling voor een dilemma: met lege handen blijven staan of ongezien met het geld ervandoor gaan? De beslissing van Pierre-Paul neemt hem mee op een onwaarschijnlijke reis waarbij hij al zijn verstand en creativiteit nodig heeft om zijn achtervolgers te verslaan. De film laat zien wat geld mensen kan aandoen, wat het betekent, hoe het wordt gebruikt en welke waarde het heeft in onze wereld.

CA, 2018, 127 min, 12+

Regie: Denys Arcand

Cast: Alexandre Landry, Maripier Morin, Rémy Girard, Louis Morissette.

★★★ Volkskrant: “ Fall of the American Empire is een maatschappijsatire waarin onze idiote verhouding met geld gefileerd wordt.”

★★★ NRC: “De film is een geslaagde misdaadkomedie over onze obsessie met geld.”

Met The Fall of the American Empire voltooit de Canadese regisseur Denys Arcand (Les invasions barbares) een losse trilogie die diep in Quebec’s samenleving, haar waarden en haar zeden doordringt. Hij laat zien wat geld mensen kan aandoen, wat het betekent, hoe het wordt gebruikt en welke waarde het heeft in onze wereld.

Geen rang (vrije zit) :   € 10,25   Normaal tarief
Geen rang (vrije zit) :   € 8,25   CJP / Jeugd
Geen rang (vrije zit) :   € 8,25   Filmhuis Leden
1e rang :   € 10,25   Normaal tarief
1e rang :   € 8,25   CJP / Jeugd
1e rang :   € 8,25   Filmhuis Leden
Geen rang (vrije zit):   € 10,25
Ga je mee? Zet in agenda

Anderen bestelden ook

Ga je mee?
Mijn gegevens:
Gegevens van degene die u wilt uitnodigen:
Bericht:
* verplichte velden
Zet in agenda
* verplichte velden