Filmhuis Hengelo - Rose

za 11 feb 2023 - 20:15 uur - Asitozaal - Filmhuis


In de herfst van 1997 nemen Ellen en haar man Vagn Ellens zus Inger mee op een busreis naar Parijs. Inger is schizofreen en woont in een inrichting. Door de juiste hoeveelheid medicatie en het mijden van te veel prikkels kan zij een redelijk normaal leven leiden. Tijdens de trip maakt Inger geen geheim van haar situatie, maar niet alle medereizigers kunnen aanvankelijk haar ad remme, soms wat grofgebekte uitspraken waarderen. Eenmaal aangekomen in Parijs blijkt Inger een verborgen agenda te hebben. Het zal een reis worden om nooit te vergeten. Rose ontving de publieksprijs op het Leids Internationaal Filmfestival en het Noordelijk Filmfestival in Leeuwarden.

Geen rang (vrije zit):   € 10,25

DK, 2022, 106 min., 9+.

Regie: Niels Arden Oplev.

Cast: Sofie Gråbøl, Lene Maria Christensen, Søren Malling e.a.

Geen rang (vrije zit) :   € 10,25   Normaal tarief
Geen rang (vrije zit) :   € 8,25   CJP / Jeugd
Geen rang (vrije zit) :   € 8,25   Filmhuis Leden
1e rang :   € 10,25   Normaal tarief
1e rang :   € 8,25   CJP / Jeugd
1e rang :   € 8,25   Filmhuis Leden

★★★★ FilmTotaal: “Dit is een film waar je naartoe kunt voor een warme glimlach, maar waarbij je je ook niet verveelt als je behoefte hebt aan wat meer diepgang”

★★★★ FilmVandaag

★★★ Volkskrant: “Soms te sentimenteel, maar weet toch oprecht te ontroeren”

Rose is een Deens feelgooddrama van regisseur Niels Arden Oplev, regisseur van de zeer succesvolle film Mannen die Vrouwen Haten, het eerste deel van de Millennium-trilogie.

Arden Oplev baseerde het scenario deels op zijn eigen ervaringen en koos voor een Deense sterrencast met Lene Maria Christensen (The Legacy), Søren Malling (Borgen) en met de hoofdrol voor Sofie Gråbøl (The Killing).

Geen rang (vrije zit):   € 10,25

Anderen bestelden ook

Filmhuis Hengelo  De acht bergen  za 11 feb 2023 - 14:00 uur - Asitozaal Filmhuis
Filmhuis Hengelo  Holy spider  zo 12 feb 2023 - 15:00 uur - Asitozaal Filmhuis