The Rescue (Matinee)

vr 28 jan 2022 - 15:00 uur - Asitozaal


In 2018 is de wereld twee weken lang in de ban van de redding van de Thaise voetbalploeg die vast kwam te zitten in een kilometers diepe grot. Niemand blijkt de juiste training en apparatuur te hebben om de jonge voetballers te bevrijden. Behalve twee zachtaardige, introverte Engelse mannen van middelbare leeftijd. Zij beoefenen als een van de weinige mensen op de wereld de sport van het grotduiken. Er ontwikkelt zich een verhaal met zulke onwaarschijnlijke en wonderbaarlijke helden en gebeurtenissen, dat je het moet zien om te geloven. De mentale kracht van de jongens en hun coach doen je versteld staan. De krankzinnige moed en volharding van de duikers, bezorgen je rillingen over je rug.

Geen rang (vrije zit):   € 10,25

Een meesterlijke en ongelofelijk spannende film over de redding van de Thaise voetbalploeg die vast kwam te zitten in een kilometers diepe grot

In 2018 is de wereld twee weken lang in de ban van de redding van de Thaise voetbalploeg die vast kwam te zitten in een kilometers diepe grot. Het toegesnelde leger, de Navy Seals en de ingevlogen Amerikaanse Special Forces staan machteloos. Niemand blijkt de juiste training en apparatuur te hebben om de jonge voetballers te bevrijden uit deze kilometers lange, nauwe grotten, waar het water zo hard kan stromen als een rivier en pikzwart kan zijn door de vele modder. Behalve twee zachtaardige, introverte Engelse mannen van middelbare leeftijd. Rick Stanton en John Volanthen beoefenen als een van de weinige mensen op de wereld de sport van het grotduiken. Een onaardse hobby waarin je volledig op jezelf bent aangewezen in een omgeving die de meeste mensen een acute paniekaanval zou bezorgen. ‘It’s like being in space’ legt Rick uit. Er ontwikkelt zich een verhaal met zulke onwaarschijnlijke en wonderbaarlijke helden en gebeurtenissen, dat je het moet zien om te geloven.

De mentale kracht van de jongens en hun coach doen je versteld staan. De krankzinnige moed en volharding van de duikers, bezorgen je rillingen over je rug. Terwijl de reddingspoging zelf zo uitzinnig is, dat zelfs Hollywood hem ongeloofwaardig zou vinden. Almost too fantastic to be true, blijkt dit verhaal een kolfje naar de hand van Elizabeth Chai Vasarhely en Jimmy Chin, het echtpaar dat ook Free Solo regisseerde. Ze hadden de beschikking over een schatkamer aan ter plekke gefilmd materiaal, waaronder alleen al 87 uur door de vrouw van de Thaise admiraal. In combinatie met een aantal wonderschone animaties die situaties verduidelijken en sterke, ontroerende interviews met de hoofdrolspelers creëren ze een overweldigende filmervaring die alle nieuwsbeelden van toen laat verbleken.

VS, 2021, 107 min, AL

Regie: Jimmy Chin, Elizabeth Chai Vasarhelyi

Cast: Rick Stanton en John Volanthen

★★★★ NRC: ‘Het is vooral een triomf van montage. The Rescue gaat ver komen bij de Oscars’

★★★★ Volkskrant: ‘Lijkt andere films overbodig te maken’

★★★★ DE TELEGRAAF: ‘Een adembenemende reddingsoperatie’

★★★★ TROUW: ‘Een regelrechte nagelbijter’

Geen rang (vrije zit) :   € 10,25   Normaal tarief
Geen rang (vrije zit) :   € 8,25   CJP / Jeugd
Geen rang (vrije zit) :   € 8,25   Filmhuis Leden
1e rang :   € 10,25   Normaal tarief
1e rang :   € 8,25   CJP / Jeugd
1e rang :   € 8,25   Filmhuis Leden
Geen rang (vrije zit):   € 10,25

Anderen bestelden ook

  The rescue  do 27 jan 2022 - 20:15 uur - Asitozaal Filmhuis
  Spencer  wo 02 feb 2022 - 20:15 uur - Asitozaal Filmhuis